Connect with us

Balsai Péter a VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról

Dotkom

Balsai Péter a VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról

Az információ és a kapcsolatok az egyik legnagyobb értéket jelentik a gazdasági szereplők számára. A VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról azt mindenképpen el lehet mondani, hogy olyan új információkra és kapcsolatokra kínált lehetőséget, amelyek nagymértékben hozzájárulhatnak a Linux-szal végzett sikeresebb, hatékonyabb munkához.

Balsai Péter, a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének elnöke tartotta a VI. GNU/Linux szakmai Konferencia nyitóbeszédét.

Terminal – A rendezvény Ön szerint szakmai vagy döntéshozóknak szánt konferencia volt?

Balsai Péter – Az üzleteket nem feltétlenül a nyakkendős úriemberek kötik, a „kockásinges” backoffice dolgozók is részt vesznek a döntéshozatal folyamatában. Az idei rendezvény nem a klasszikus értelemben vett üzleti konferencia volt, az előadások sem az üzletről szóltak: marketing helyett tényszerű megoldásokról és javaslatokról folyt az eszmecsere üzemeltetők, felhasználók, műszakiak, és nem kifejezetten a döntéshozók számára. A GNU/Linux szakmai Konferencia a kezdetektől ezt az irányt vette fel. Ebben az évben annyiban változott, hogy az üzleti résztvevők díjat fizettek, míg az egyesület tagjai, valamint az újságírók ingyen vehettek részt az eseményen. A többi érdeklődő pedig támogatott belépővel juthatott be a konferenciára.

Terminal – Idén már pénzbe került a részvétel, mi volt ezzel a cél?

Balsai Péter – Fontos volt, hogy kiderüljön: kik áldoznak arra, hogy információhoz jussanak a Linux-szal kapcsolatban egy ilyen konferencia révén, valamint hasznos volt arra nézve is, hogy kiderüljön: mennyire aktív az LME tagsága.

Terminal – Mit gondol a VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról, mennyire volt sikeres, eredményes?

Balsai Péter – Bár sok előadón és résztvevőn nem volt nyakkendő vagy öltöny, hiszen mindannyian szakmai konferenciára készültek, az előadások érdekesek és minőségiek voltak. Tökéletes konferenciaszervezés nincs, de aki azt várta, hogy hasznos információkat kapjon a Linux-ról, nem csalódott. Az LME kis költségvetésű szervezet, ezért sem volt célunk a díjmentesség – mégis sikerült egy bizonyos összeget adományra fordítani.

Terminal – Miért fontos a társadalmi szerepvállalás, és kit támogat az LME?

Balsai Péter – A jelenlegi elnökség cégtulajdonosokból áll. Mikor megválasztottak minket kollektíven kijelentettük, hogy sem mi, sem a cégünk közvetlen profitot nem vár a tisztségből adódóan, minden alvállalkozói- és munkadíjat visszautasítunk. Az volt a célunk, hogy az LME működő, átlátható, elszámolni tudó szervezet legyen. Mivel a konferencia eredeti szervezője túl nagynak látta az idei teendőket, az elnökség kijelölte egy tagját erre a feladatra, aki az általa elvégzett munkaért kapott pénzből a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára adományozott egy összeget.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő