Connect with us

Hirdetés

technokrata

Balsai Péter a VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról

Dotkom

Balsai Péter a VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról

Az információ és a kapcsolatok az egyik legnagyobb értéket jelentik a gazdasági szereplők számára. A VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról azt mindenképpen el lehet mondani, hogy olyan új információkra és kapcsolatokra kínált lehetőséget, amelyek nagymértékben hozzájárulhatnak a Linux-szal végzett sikeresebb, hatékonyabb munkához.

Balsai Péter, a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének elnöke tartotta a VI. GNU/Linux szakmai Konferencia nyitóbeszédét.

Terminal – A rendezvény Ön szerint szakmai vagy döntéshozóknak szánt konferencia volt?

Balsai Péter – Az üzleteket nem feltétlenül a nyakkendős úriemberek kötik, a „kockásinges” backoffice dolgozók is részt vesznek a döntéshozatal folyamatában. Az idei rendezvény nem a klasszikus értelemben vett üzleti konferencia volt, az előadások sem az üzletről szóltak: marketing helyett tényszerű megoldásokról és javaslatokról folyt az eszmecsere üzemeltetők, felhasználók, műszakiak, és nem kifejezetten a döntéshozók számára. A GNU/Linux szakmai Konferencia a kezdetektől ezt az irányt vette fel. Ebben az évben annyiban változott, hogy az üzleti résztvevők díjat fizettek, míg az egyesület tagjai, valamint az újságírók ingyen vehettek részt az eseményen. A többi érdeklődő pedig támogatott belépővel juthatott be a konferenciára.

Terminal – Idén már pénzbe került a részvétel, mi volt ezzel a cél?

Balsai Péter – Fontos volt, hogy kiderüljön: kik áldoznak arra, hogy információhoz jussanak a Linux-szal kapcsolatban egy ilyen konferencia révén, valamint hasznos volt arra nézve is, hogy kiderüljön: mennyire aktív az LME tagsága.

Terminal – Mit gondol a VI. GNU/Linux szakmai Konferenciáról, mennyire volt sikeres, eredményes?

Balsai Péter – Bár sok előadón és résztvevőn nem volt nyakkendő vagy öltöny, hiszen mindannyian szakmai konferenciára készültek, az előadások érdekesek és minőségiek voltak. Tökéletes konferenciaszervezés nincs, de aki azt várta, hogy hasznos információkat kapjon a Linux-ról, nem csalódott. Az LME kis költségvetésű szervezet, ezért sem volt célunk a díjmentesség – mégis sikerült egy bizonyos összeget adományra fordítani.

Terminal – Miért fontos a társadalmi szerepvállalás, és kit támogat az LME?

Balsai Péter – A jelenlegi elnökség cégtulajdonosokból áll. Mikor megválasztottak minket kollektíven kijelentettük, hogy sem mi, sem a cégünk közvetlen profitot nem vár a tisztségből adódóan, minden alvállalkozói- és munkadíjat visszautasítunk. Az volt a célunk, hogy az LME működő, átlátható, elszámolni tudó szervezet legyen. Mivel a konferencia eredeti szervezője túl nagynak látta az idei teendőket, az elnökség kijelölte egy tagját erre a feladatra, aki az általa elvégzett munkaért kapott pénzből a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára adományozott egy összeget.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés