Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates a legtöbbet spammelt ember a világon

Dotkom

Bill Gates a legtöbbet spammelt ember a világon

A kéretlen levelek mindenki életét megkeserítik, mégis, a legtöbbet belőlük a számítástechnika egyik legismertebb alakja kapja.

A Microsoft alapítója, a Windows „atyja” kapja a világon a legtöbb nem kívánt e-mailt. Igaz, a trend sajnos világszerte ugyanaz: emelkedőben van a szemét kategóriába eső levelek forgalmának aránya az összlevelezést tekintve. Olyan mértékben azonban talán még a legtöbb kis- és jónéhány közepes vállalatra sem zúdulnak nem kívánt levelek, mint Bill Gates-re, aki minden bizonnyal a Föld leginkább „spamsújtotta” embere.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója jelentette be még a múlt héten, hogy főnöke mindenkinél több kéretlen elektronikus levelet kap: egy nap hozzávetőleg 4 millió (!) érkezik a címére. Egy Szingapúrban tartott microsoftos eseményen Ballmer elárulta, hogy mégsem jelent ez különösebb gondot Gates számára: fejlett antispam technológia alkalmazásával alig néhány nem kívánt e-mail képes valóban elérni a Microsoft alapítóját. Arra persze konkrétan nem tért ki Ballmer, hogy az átlagosan másodpercenként (!) 46,3 e-mailből körülbelül mennyivel is kell magának Gates-nek megszenvednie.

A multimilliárdos Gates egyébként a nyár közepén értesítette a felhasználókat a spamkérdésben elért eredményekről: ˝[…]Az egy éve küldött hasonló témájú levelem óta számottevő eredményeket értünk el a levélszemét mennyiségének csökkentésében. Ennek ellenére a levélszemét még mindig súlyos problémát jelent, időrabló, felemészti az erőforrásokat, táptalaj a férgek és a vírusok számára, egyszóval komoly veszélyt jelent a számítógépek biztonságára. A jó hír az, hogy nap mint nap nem kívánt e-mailek milliárdjait sikerül blokkolni, és a levélszemét-küldés bonyolultabb és kevésbé kifizetődő tevékenységgé vált.[…]” – írt akkor.

Nos, még van mit dolgozni az ügyön.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés