Connect with us

Intel Itanium 2 a Toyota Motorsportnál

Dotkom

Intel Itanium 2 a Toyota Motorsportnál

A Toyota Motorsport Intel Itanium 2 processzor-alapú szerverfürttel segíti a Forma-1-es autófejlesztéseit.

Az Intel bejelentette, hogy egyik vezető Forma-1-es csapat a Toyota Motorsport, Intel Itanium 2 processor-alapú szerverekből álló fürtre telepíti autóinak kivitelezési és tervezési rendszereit, a versenyteljesítmény növelése, illetve a Forma-1-es autók kifejlesztéséhez szükséges idő csökkentése érdekében. Az új informatikai rendszerek lehetővé tették a Toyota számára a folyamatos és gyors fejlesztéseket a 2004-es szezon folyamán, így is megfelelve a csapat azon igényeinek, hogy az autók 15%-át újraalakíthassák a futamok közötti két hét alatt; illetve, hogy folyamatosan javítsák a sebességet, és az úttartási képességet.

Az Intel-alapú szerverek gyorsabb és pontosabb szimulációkat, illetve tervezési számításokat tettek lehetővé a versenyautók aerodinamikájának kifejlesztéséhez. A virtuális tesztek végrehajtása jelentős mértékben felgyorsult az RISC-alapú platformokhoz képest, illetve észrevehetően csökkent a fejlesztésre szánt idő. A tapadási szint növeléséért, illetve a légellenállás minimalizálásáért 160 darab, kétutas Intel Itanium 2 processzorra-alapuló szerverből álló fürtön tudták futtatni a modellezési teszteket, amelyek által egy sor új, grafikailag tervezett tulajdonságot ellenőriztek, így segítve a járművek légellenállásának javítását.

Az Intel Itanium 2 processzor-alapú szerverek, a CFD (Computational Fluid Dynamics) szoftvert futtatva, lehetővé teszik a Toyota Motorsport számára a légellenállási tesztek szimulációját, illetve az aerodinamikai kivitelezés elemzését, elsősorban a teljesítmény optimalizációja érdekében. Így optimalizálhatják a csapatok a véges forrásaikat, mint például az 50%-os szélcsatorna. Az összetett kivitelezési módosításokat már egy éjszaka alatt letesztelhetik – a korábbi rendszerek által igényelt több nap helyett. Az autók teljesítmény-információit a tesztek és a futamok során az Intel Centrino mobil technológiára-épített számítógépek segítségével gyűjtik, illetve vezeték nélküli technológia segítségével továbbítják a valós idejű elemzésekhez a németországi Kölnben található központba, ahol a tervezéstől, a kivitelezésig minden egy helyen történik.

Az új megoldás megvalósítása érdekében a Toyota Motorsport az Intel Solutions Services-hez, az Intel professzionális szolgáltatási szervezetéhez fordult, mely nyomon követte, értékelte, optimalizálta, illetve telepítette a fürtöt, 2004 márciusáig. A Toyota tervei szerint további 100 Itanium 2-alapú szerverrel bővül majd a megoldás, a fejlesztési időszak felgyorsításáért, a sebesség, hatékonyság és a kivitelezés pontosságának növeléséért.

A Toyota Motorsport emellett Intel architektúrát telepített a vállalati infrastruktúrájában, a korábban RISC-alapú architektúrán futó üzletileg fontos vállalati alkalmazások támogatásához. Az régi platformokat SAP R/3 és Oracle 9i-t futtató Intel Xeon processzorokkal cserélték el, amely által a Toyota megnövekedett feldolgozási teljesítményhez jut, illetve olyan nyílt szabványokra-épülő platformhoz, mely biztosítja azt a skálázhatóságot, amely fontos a Toyota Motorsport növekedéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő