Connect with us

Az EDS 2004. harmadik negyedévi eredményei

Dotkom

Az EDS 2004. harmadik negyedévi eredményei

Az EDS 3,3 milliárd dollár értékű új szerződést kötött a harmadik negyedévben.

Az EDS közzétette harmadik negyedévre vonatkozó eredményeit. A vállalat 153 millió dollár, részvényenként 30 centes nettó veszteséggel zárta a negyedévet. Ennek oka az amerikai haditengerészettel kötött 375 millió dolláros, részvényenként 46 centes veszteség, mely az eszközök értékcsökkenése miatt merült fel.

Az EDS pro-forma nettó bevétele 57 millió dollár, 11 cent részvényenként, amely magában foglalja a részvényenkénti 3 centes fedezetet a US Airways kintlévőségekre, de nem tartalmazza a NMCI (haditengerészeti) vagyon csökkenést, az átszervezési költségeket, a megszüntetett tevékenységekből, az eladásokból származó nyereséget, és a sztornírozott második negyedévi költségeket. Az eredmények összehasonlítva az előző év harmadik negyedév adataival 2 centes részvényenkénti proforma veszteséget mutatnak.

Az EDS jelezte, hogy az Auditor Bizottság befejezte a vállalat negyedéves bonusz terv növekedési és egyéb helyreigazításokkal kapcsolatos vizsgálatát, melyben nem talált helytelen tevékenységeket. A cég megjegyezte azonban, hogy a Bizottság megállapított 2 fő hiányosságot, amelyek anyagi gyengeségekként vannak nyilvántartva a cég belső ellenőrzési folyamataiban, s amelyet rögzítettek a cég 3. negyedévi 10Q nyomtatványában, ezt pedig benyújtották a Tőzsdei Felügyeletnek.

Ezen felül, a Bizottság azt tanácsolta, hogy 2003 minden negyedévére vonatkozóan a cég újra határozza meg az eredményeit, hogy megfelelőbb módon tudják megállapítani az adott időszakok bonusz kiadásait.

Az EDS 3,3 milliárd dollár értékű új szerződést kötött a harmadik negyedévben, ez az előző év harmadik negyedévéhez képest 4%-os növekedést jelent. 2004 első 3 negyedévében az EDS összesen 11 milliárd dollár értékű szerződést kötött, 21%-kal többet, mint tavaly. A vállalat az egész évre vonatkozóan 25%-os növekedést céloz meg.

A harmadik negyedév bevétele 4,95 milliárd dollár, amely a tavalyi 5 milliárd dollárhoz képest 1%-os csökkenést jelent (ez organikus alapon, azaz az árfolyam ingadozásokat, az akvizíciókat és a részlegeladásokat nem számítva 4%-os csökkenést jelent). A bevétel csökkenése elsősorban a GM bevétel folytatódó hanyatlását, valamint az UK Inland Revenue szerződés megszűnését jelzi.

A nem GM bevétel 4,48 milliárd dollár, szemben az egy évvel ezelőtti 4,46 milliárd dollárral (3%-os csökkenés organikus alapon). A GM bevétel 12%-kal csökkent szemben az egy évvel ezelőtti 467 milliárd dollárral (14%-os csökkenés állandó devizaárfolyam mellett).

Az EDS szabad cash flow-ja 314 millió dollár, szemben a tavaly évi harmadik negyedévi 304 millió dollárjával, amelyet a működő tőke növekedése és az alacsonyabb tőkeköltségek jeleznek.

Pro Forma Nettó Bevétel

Az EDS pro forma harmadik negyedéves nettó bevétele 57 millió dollár, részvényenként 11 cent, amely nem tartalmazza a következőket:

 • adózás utáni vagyon csökkenési költség 233 millió, 46 cent részvényenként az NMCI szerződés alapján;

 • adózás utáni 18 millió dolláros, részvényenként 3 cent nyereség, az EDS Észak-Amerikai mobil telekommunikációs klíring üzletág eladásából;
 • adózás után 16 millió dollár, részvényenként 3 cent, pozitív hatása, amely a UGS PLM Solutions második negyedévi eladásából származik;
 • adózás utáni 11 millió dollár, 2 cent részvényenkénti pozitív hatása, amely a második negyedévre eső költségek stornírozását jelenti az EDS egyéb kereskedelmi szerződéseinek megszűnése által, és
 • az adózás utáni, átszervezési költségek 22 millió, 4 cent részvényenként, termelékenységi erőfeszítéseknek köszönhetően.

2003 harmadik negyedévének pro forma nettó vesztesége 11 millió dollár, 2 cent részvényenként, amely nem tartalmazza a 77 millió dolláros, 16 cent részvényenkénti, részlegeladásokból származó nyereséget, az adózás utáni 100 millió dolláros, 21 cent részvényenkénti átszervezési költségeket, és a 19 millió dollárt, részvényenként 4 centet, amely a megszüntetett tevékenységekből származik.

Harmadik negyedévi eredmények fölrajzi elhelyezkedés és piaci szegmensek szerint

 • Amerika: 2004 harmadik negyedévének teljes bevétele 2,15 milliárd dollár, amely 4%-os csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, tükrözi a csökkent GM bevételt. A működési profit 313 millió dollár, 17%-kal nőtt a pénzügyi szolgáltatások és a kommunikációs szektor növekedése és a lejárt egyéb kereskedelmi szerződések hatására.

 • EMEA régió: a negyedéves bevételt 10%-kal csökkent, 1,25 milliárd dollár. A működési profit 5%-ot csökkent, 177 millió dollárra. Az eredmények az Inland Revenue szerződést megszűnését tükrözik.
 • Ázsia: A negyedéves bevétel 19%-kal emelkedett, 293 millió dollár, míg a működési profit 75%-ot ugrott, 29 millió dollár, növekedést mutat a kormányzati és pénzügyi szolgáltatási szektorban.
 • U.S. Kormány. A harmadik negyedév teljes bevétele 728 millió dollár, amely 8%-os csökkenést jelent 2003 harmadik negyedévéhez képest.
 • A.T. Kearney: 2004 harmadik negyedéves bevétele 188 millió dollár, amely 2%-kal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A működési profit 3 millió dollár.

Eredmény előrejelzés 2004

 • 20-21 milliárd dollár éves bevétel

 • 200-300 millió dollár teljes évi szabad cash-flow
 • 23-31 centes részvényenkénti nyereség.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom