Connect with us

Öt milliárd dollárnyi átutalást kezel a Novell új megoldása Norvégiában

Dotkom

Öt milliárd dollárnyi átutalást kezel a Novell új megoldása Norvégiában

A Novell kulcsfontosságú átutalási megoldást szállít a norvég pénzügyekért felelős kormányhivatalnak.

A Novell együttműködési megállapodást kötött a norvég pénzügyekért felelős kormányhivatallal (Norwegian Government Agency for Financial Management – NGAFM) egy új átutalási megoldás biztosítására, ami az NGAFM és a bankok közötti file-cserét végzi. A Novell új megoldása 5-6 milliárd dollár értékben végez majd üzleti átutalást több mint 200 kormányzati ügyfél számára, és 400 – közel 50.000 munkavállalóval és 140.000 szerződéses partnerrel rendelkező – ügyfél bérkezelését végzi majd az új rendszerrel. A megoldás a Novell díjnyertes webalkalmazás-fejlesztő platformjára, a Novell exteNdre épül.

Az NGAFM felelős több mint 200 kormányzati egység pénzügyi rendszerének karbantartásáért és működtetéséért, és közel 400 kormányzati ügyfél bérkezelését is biztosítania kell majd. Az NGAFM jelenleg a Visual Basicben írt, személyre szabott BANKTRAN alkalmazást használja file-ok levelezőfelületen keresztül történő átküldésére a pénzügyi rendszer és az IBM által üzemeltetett tranzakciós központ között. A file-okat az IBM továbbítja a banknak, majd a banktól kapott nyugtákat visszaküldi az NGAFM számára. Az NGAFM számításai szerint a SAP alapú bér- és humán erőforrás-kezelő rendszer, valamint az Agresso pénzügyi rendszer közel 300.000 kifizetési file-t használ majd évente, amelyeket el kell juttatnia a bankokhoz. A rendszernek 600.000 banki jóváírást és nyugtát kell tárolnia, amelyeket be kell vinni a SAP és Agresso rendszerekbe.

Az NGAFM a Novell exteNdet választotta új átutalási megoldásaként, mert ez a platform a szervezet összes elvárásának megfelel, és lehetővé teszi a szolgáltatásközpontú architektúra kifejlesztését. Az NGAFM így könnyen fejleszthet és vezethet be webes alkalmazásokat, amelyekbe személyazonosság-kezelést, integrációs és portál szolgáltatásokat is építhet, így biztonságosan nyújthat üzleti információkat a megfelelő időben a megfelelő személy számára.

Az NGAFM projektkövetelményeinek kielégítése mellett a Novell megoldása biztosítja a nagyszámú tranzakció kezeléséhez szükséges magas szintű rendelkezésre állást, skálázhatóságot és teljesítményt is.

Az új megoldással az NGAFM régiókra oszthatja ügyféltámogatását, mivel hozzáférési jogokat rendelhet a központi egységhez korábban csatolt adatokhoz. Emellett minden további fejlesztés egy nyílt szabványra épülő terméken folyik, személyre szabottan.

Az NGAFM fő ágazatai/ügyfelei bérkezelés tekintetében az egyetemek (közel 20.000 munkavállalóval) és az egyetemi kollégiumok (10-12.000 munkavállalóval). Az NGAFM tekintélyes pénzügyi ügyfelei közé tartozik a norvég adóhivatal, az Igazságügy-minisztérium és a megyei önkormányzatok is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom