Connect with us

Egészséges a Kürtnél dolgozni

Dotkom

Egészséges a Kürtnél dolgozni

A Kürt Computer Rendszerház Rt. első helyezést ért el az Amerikai Kereskedelmi Kamara 2004. évi “Egészséges Munkahely AmCham Díj” pályázatán. A díjat a Kamara azoknak a vállalatoknak ítéli oda, amelyek kiemelten törődnek dolgozóik egészségével.

Az Egészséges Munkahely AmCham Díj elnyerésére 2004-ben a második alkalommal írták ki a pályázatot, amelyre 21 pályamű érkezett. Az értékelési szempontok között szerepel, hogy a munkahely biztosítja-e a megfelelő egészségügyi ellátást, az orvosi konzultáció lehetőségét és szűrőprogramokat. Fontos, hogy az alkalmazottak megfelelő körülmények közt tölthessék el pihenőidejüket, biztosítva legyenek számukra a korszerű étkezés feltételei is. A napjainkra jellemző egészségtelen, mozgásszegény irodai munkavégzés mellett kiemelt fontosságú a megfelelő ergonómia, valamint a testmozgás, a sporttevékenységek munkahelyi támogatása.

A XI. kerület egyik kertvárosi részében található Kürtnél a kezdetektől figyelmet fordítanak a megfelelő körülmények megteremtésére. Igaz ez a székház helyszínének kiválasztásától, a székházban található saját uszoda, szauna és a különféle sporteszközök kínálta mozgási lehetőségekig, mint például: a pingpong-, a csocsó-, vagy a futballbajnokságok és az évente kétszer megrendezésre kerülő közös dunai kenuzás. A Kürt támogatja a családi programokat is, közös kirándulásokat és céges-családi hétvégéket szervez. Az egyéni sportok rajongóinak aerobic és jógabérletet biztosít, de a szellemi sport tevékenységet is támogatja a vállalati sakk és bridzs partikkal.

A Kürt dolgozói szinte valamennyien számítógép előtt ülnek (irodai munkát végeznek), így a cégnél olyan monitorokat használnak, melyek kivétel nélkül alacsony sugárzású-, magas frekvenciájúak. Egyre nagyobb számban terjed az LCD panelek használata is, melyek még kevésbé károsak az irodai munkavégzés közben. Több órai számítógép-használat után a dolgozók az előírás szerint rövid pihenőket (az előírás szerinti óránként 10 percet) tartanak a pszichés- idegrendszeri megterhelés csökkentésére.

A Kürt nagy figyelmet fordít az ergonómiai szempontból kedvezőtlen számítógépes munkahelyek kényelmesebbé tételére. A munkahelyek megfelelő kialakítása nemcsak számos egészségügyi problémát előz meg, hanem növeli a dolgozó komfortérzetét, aki így kényelmesen érzi magát munkahelyén, és fáradtságérzet is sokkal később jelentkezik, mint egy helytelenül kialakított munkahelyen. Speciális ergonómiai termékek biztosítják a minél egészségesebb munkakörülményeket, így például: a forgószékek, vagy a notebook állvány biztosítják a helyes testtartást, vagy a csuklótámasz, amely a notebookra szerelve kényelmessé teszi a hosszabb munkát.

A Kürt vezetése az alapítás (1989) óta szem előtt tartja az egészséges életmódot, különösen a dohányzás tekintetében. Az irodaépületben szigorúan tilos a dohányzás, erre télen-nyáron csak az épületen kívül, az udvaron kijelölt helyen van lehetőség. A Kürt tudatosan törekszik a keletkező hulladékmennyiség csökkentésére, illetve a keletkezett hulladék szakszerű kezelésére vagy megsemmisítésére. A cég már több mint 12 éve szelektív hulladékgyűjtést folytat (papír, fém, műanyag, elemek és akkumulátorok, egyéb veszélyes hulladékok).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő