Connect with us

Hirdetés

technokrata

BEA WebLogic vállalati alkalmazásszerver: 20 százalékos teljesítményjavulás, alacsony ár-teljesítmén

Dotkom

BEA WebLogic vállalati alkalmazásszerver: 20 százalékos teljesítményjavulás, alacsony ár-teljesítmén

Új világrekordot ért el a BEA WebLogic Server.

A BEA WebLogic Server 8.1 vállalati alkalmazásszerver új SPECjAppServer2002 benchmark-rekordot állított fel Dual Node kategóriában. Az új eredmény majdnem 20 százalékos teljesítményjavulást jelent a kategóriában korábban elért legjobb eredményekhez képest – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A szabványos hitelesítést adó SPECjAppServer2002 benchmark teljesítmény-értékelő vizsgálat elsősorban tipikus üzleti Java-alkalmazásokat futtató alkalmazásszerverek teljesítményét méri.

A BEA több más vezető vállalattal, így például a HP-vel és az Intellel együttműködve dolgozik a magasabb teljesítmények megvalósításáért. A jelenlegi eredményt egy Intel Itanium 2 processzoron alapuló HP Integrity rx4640 szerveren, Red Hat Enterprise Linux alatt futó BEA WebLogic Server 8.1-essel és WebLogic JRockit 1.4.2-essel érték el. Ez a konfiguráció 1574,76 tranzakciós műveletet tudott feldolgozni egy másodperc alatt, vagyis ennyi volt a TOPS@DualNode értéke, ami lényeges növekedést jelent a korábbi teljesítmény-világrekorddal, az 1325,61 TOPS@DualNode-dal szemben.

A konfiguráció ráadásul igen alacsony ár-teljesítmény arányt mutat. Az érték ugyanis 118,99 dollár per TOPS@DualNode, ami az összes tesztelt Intel-alapú konfiguráció közül a legalacsonyabb költséget jelenti.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés