Connect with us

Az Oracle rendszeres negyedéves biztonsági patcheket vezet be

Dotkom

Az Oracle rendszeres negyedéves biztonsági patcheket vezet be

Az Oracle új menetrendet vezetett be a biztonsági patchek közzétételére. A 2005-től induló szolgáltatás keretében negyedévenként rendszeresen elérhetővé teszi az úgynevezett kritikus programjavításokat (Critical Patch Updates).

A gondosan integrált programjavításokból álló átfogó frissítések hatékonyabb megoldást nyújtanak az Oracle-szoftverek sebezhető pontjainak kiküszöbölésére, és a következő szoftverek patcheit tartalmazhatják: Oracle Application Server, Oracle Database, Oracle E-Business Suite, Oracle Enterprise Manager és Oracle Collaboration Suite. Az Oracle a frissítéseket az összes ügyfélnek egyszerre teszi elérhetővé MetaLink nevű támogatási webhelyén. A jövő évre ütemezett megjelenési időpontok: január 18., április 12., július 12. és október 18.

„A felhasználó szervezeteknek sokkal előnyösebb, ha rendszeres, előre tervezhető menetrend szerint telepíthetik a biztonsági frissítéseket informatikai rendszereikre.” – mondta Mary Ann Davidson, az Oracle biztonsági igazgatója – „Miután számos ágazatban kikértük ügyfeleink véleményét, egyértelművé vált, hogy a negyedéves rendszeresség felel meg legjobban igényeiknek. Ez elég gyakori a komolyabb sebezhetőségek kivédéséhez, ugyanakkor nem ró rájuk túl nagy terhet.”

A programjavítások negyedéves ütemezésű kibocsátása megfelel az Oracle ügyfelek igényeinek, és három fő területen jelent előnyt. A konfigurációkezelés tervezhetővé válik, és nem kell hirtelen, „meglepetésszerűen” bejelentett patchekre felkészületlenül reagálni. A tervezett időpontok távol esnek az olyan csúcsidőszakoktól, amikor általában nincs idő a frissítések végrehajtására – például számos vállalatnál nem megengedett a rendszerek frissítése a negyedév végén, amikor a könyvelési zárás folyik. Emellett a kritikus programjavítások egyetlen jól integrált és alaposan letesztelt csomagban való közzététele csökkenti a rendszerkarbantartás költségeit, és a fontos sebezhetőségeket „egy csapással” kivédhetővé teszi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom