Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EnterNet kérelmét nem látta megalapozottnak az NHH Tanácsa

Dotkom

Az EnterNet kérelmét nem látta megalapozottnak az NHH Tanácsa

Az Invitel Rt. nem sértette meg együttműködési kötelezettségét.

A technológia semlegesség elvét érvényesítő jogértelmezése alapján a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT) határozatával elutasította az EnterNet 2001. Kft. kérelmét.

Az EnterNet 2001. Kft. az NHHT-nél 2004. augusztus 3-án jogvitás eljárás lefolytatását kérte az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. ellen. Az EnterNet 2001. Kft. álláspontja szerint az Invitel Rt. megsértette az EHT-ben, valamint a vonatkozó kormányrendeletben fogalt, a hírközlési szolgáltatók együttműködésére vonatkozó szabályokat. Erre hivatkozva kérte, hogy a Tanács kötelezze az Invitel Rt.-t az EnterNet Kft. által igényelt kapacitásbővítés végrehajtására, valamint az ismételt jogsérelmen alapuló egymillió-ötszázezer forint összegű bírság megfizetésére.

Az NHHT az eljárás során megállapította, hogy a felek között két szerződéses jogviszony áll fenn: egyrészt egy ADSL szerződés, másrészt egy bérelt vonali ATM szerződés. Az NHHT a szerződéses jogviszonyok és a rendelkezésre álló dokumentumok áttanulmányozása során nem talált olyan hatályos jogszabályhelyet, illetve a szerződésekben olyan kötelezettségvállalást, amelyre nézve az Invitel Rt. együttműködési kötelezettségét megsértette volna.

Fentiek alapján az NHHT az EnterNet kérelmét nem látta bizonyítottnak, ezért elutasította. A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye. A határozat felülvizsgálatát a határozat kézbesítését követő 15 napon belül a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsához három példányban benyújtott keresettel a Fővárosi Bíróságtól lehet kérni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés