Connect with us

Az EnterNet kérelmét nem látta megalapozottnak az NHH Tanácsa

Dotkom

Az EnterNet kérelmét nem látta megalapozottnak az NHH Tanácsa

Az Invitel Rt. nem sértette meg együttműködési kötelezettségét.

A technológia semlegesség elvét érvényesítő jogértelmezése alapján a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT) határozatával elutasította az EnterNet 2001. Kft. kérelmét.

Az EnterNet 2001. Kft. az NHHT-nél 2004. augusztus 3-án jogvitás eljárás lefolytatását kérte az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. ellen. Az EnterNet 2001. Kft. álláspontja szerint az Invitel Rt. megsértette az EHT-ben, valamint a vonatkozó kormányrendeletben fogalt, a hírközlési szolgáltatók együttműködésére vonatkozó szabályokat. Erre hivatkozva kérte, hogy a Tanács kötelezze az Invitel Rt.-t az EnterNet Kft. által igényelt kapacitásbővítés végrehajtására, valamint az ismételt jogsérelmen alapuló egymillió-ötszázezer forint összegű bírság megfizetésére.

Az NHHT az eljárás során megállapította, hogy a felek között két szerződéses jogviszony áll fenn: egyrészt egy ADSL szerződés, másrészt egy bérelt vonali ATM szerződés. Az NHHT a szerződéses jogviszonyok és a rendelkezésre álló dokumentumok áttanulmányozása során nem talált olyan hatályos jogszabályhelyet, illetve a szerződésekben olyan kötelezettségvállalást, amelyre nézve az Invitel Rt. együttműködési kötelezettségét megsértette volna.

Fentiek alapján az NHHT az EnterNet kérelmét nem látta bizonyítottnak, ezért elutasította. A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye. A határozat felülvizsgálatát a határozat kézbesítését követő 15 napon belül a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsához három példányban benyújtott keresettel a Fővárosi Bíróságtól lehet kérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom