Connect with us

technokrata

Az eIQnetworks központosított biztonsági jelentéskészítő eszköze az Astaro Security Linuxban

Dotkom

Az eIQnetworks központosított biztonsági jelentéskészítő eszköze az Astaro Security Linuxban

Az Astaro Security Linux – a nyílt forráskódra épülő hálózati biztonsági termék – fejlesztője bejelentette, hogy egy most megkötött szerződés értelmében az Astaro is értékesíti az eIQnetwork FirewallAnalyzer termékét, az iparág első böngésző alapú, többplatformos tűzfal/VPN elemző és jelentéskészítő megoldását.

A FirewallAnalyzer használatával a rendszergazdák betekintést nyernek a hálózati problémákba, így megérthetik a hálózathasználat főbb vonásait, és pontosan meghatározhatják a fenyegetések és támadások forrását, jelentőségét. A rendszergazdák összegyűjthetik a hálózati forgalomra, vírusokra, férgekre, nem megfelelő webhasználatra, valamint a biztonság és a termelékenység egyéb fenyegető tényezőire vonatkozó adatokat, majd azok alapján összehasonlításokat, elemzéseket és jelentéseket készíthetnek.

„Az Astaro felhasználói olyan jelentéskészítési mechanizmushoz jutnak, melyet a hálózat állapotának figyelésére, a támadások elemzésére, a problémák kiküszöbölésére, valamint a használati minták és trendek követésére egyaránt használhatnak.” – mondta Jan Hichert, az Astaro vezérigazgatója – „Az Astaro Security Linux által begyűjtött részletes naplóinformációkkal az ügyfelek gyorsabban reagálhatnak a fenyegetésekre, és részleteiben szabályozhatják a biztonsági infrastruktúrát.”

Az eIQnetwork FirewallAnalyzer terméke jelentések százait tartalmazza, ezzel is segítve a biztonsági rendszergazdákat a számítógépes fenyegetések elleni aktív és megelőző jellegű lépésekben. A jelentések sok vállalati hálózati eszközön és szerveren segítik a támadások és a vírustevékenység azonosítását. Ilyen eszközök lehetnek a több szállítótól érkező tűzfalak, routerek, IDS/IPS eszközök, vírusvédelmi átjárómegoldások, proxy szerverek és webbiztonsági készülékek. A szoftver olyan értékes információkat ad, mint például a támadás, illetve a vírus típusa, forrása, célja, gyakorisága, file-típusa, file-kiterjesztése, valamint a protokoll által vírusnak minősített programok listája.

Az Astaro Security Linux egy átfogó hálózati biztonsági termék a közepes- és nagyvállalatok számára. A több mint 80 nyílt forráskódú projektből és az Astaro saját felügyeleti platformjából és frissítőszolgáltatásából álló csomag tűzfal-, VPN átjáró, behatolásvédelmi, vírusvédelmi, spamszűrő és web-használatot szabályozó (URL szűrő) feladatokat lát el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom