Connect with us

Vírusíró ne dolgozzon a termékünkön!

Dotkom

Vírusíró ne dolgozzon a termékünkön!

Szerződést bontott egy partnere a Sasser férgek egy részét készítő német tinédzsert alkalmazó fejlesztőcéggel.

Amint arról mi is beszámoltunk, még május elején érték utol a hatóságok az észak-német, pár száz lakosú Waffensen városkában élő 18 éves Sven Jaschant, aki a Sasser féregvírusok létrehozásáért tehető felelőssé. A fiatal a rendőrök előtt elismerte tettét; a Sasser férgek (egy részének) elkészítését szülei számítógépek javításával foglalkozó üzletének fellendítésével indokolta.

A szintén észak-német területen található Lueneburg városban székelő Securepoint nevű, IT-biztonsággal foglalkozó cég aztán szeptemberben felkínált Jaschan számára egy állást. A tűzfalak fejlesztésén munkálkodó Securepoint egy szóvivője szerint a tinédzser komoly tudással rendelkezik az IT-biztonság terén. Lutz Hausmann, a vállalat igazgatója úgy véli, Jaschan megbánta, amit tett, ezért rászolgált arra, hogy kapjon még egy esélyt.

Hausmann azonban talán ugyanebbe a helyzetbe kerülhet, azaz ő is megbánhatja tettét, azaz azt, hogy felvette a vírusíró tinédzsert. A vele üzleti kapcsolatban álló H+BEDV Datentechnik (mely antivírus szoftverek fejlesztésével foglalkozik) ugyanis felmondta a két cég között levő megállapodást, Jaschan alkalmazására hivatkozva. ˝Bármit is tesznek a Securepointnál, az a saját döntésük, de nem szeretnék azt látni, hogy egy vírusíró közelebbi kapcsolatba kerüljön termékfejlesztésünk bármelyik részével is.˝ – mondta Tjark Auerbach, a H+BEDV igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom