Connect with us

Újabb hibák az Internet Explorerben

Dotkom

Újabb hibák az Internet Explorerben

További sebezhetőségekre bukkantak a Microsoft webböngészőjében.

Csak nemrég számoltunk be arról, hogy a Windows XP második javítócsomagjával ellátott operációs rendszerekben tíz hibát fedeztek fel, s most újra a Microsoft egyik szoftvere „került terítékre”. Az IT-biztonsággal foglalkozó dán Secunia jelentése szerint három újabb résre derült fény az internetezők legtöbbje által alkalmazott böngészőben. Ezzel az elmúlt két hónap „termését” tekintve már összesen 19 hibát fedeztek fel, ami igencsak aggasztó mennyiség (és ne feledjük a nyár eleji sérülékenységet, mely hosszú ideig javítatlanul tátongott a browserben). Igaz, ezek közül nyolcat már befoltozott a szoftveróriás az októberi, menetrendszerű patch-elés során.

Szerencsére a nemrég felfedett sérülékenységek kevésbé veszélyesek, legalábbis a Secunia besorolása szerint (a dánok mérsékelten kritikus és nem kritikus jelzőkkel illették a három hibát). Ezek közül kettő együttesen arra használható fel, hogy az ártalmas tartalom megkerülhesse a Windows XP második javítócsomagjának figyelmeztető funkcióját, mely a felhasználókat értesíti a potenciálisan veszélyes állományok futtatásakor. A harmadik sérülékenység kihasználásával azon cookie-k írhatók felül, melyek egy megbízható weboldalról származnak, ennek révén pedig eltéríthető az adott felhasználó, ha meglátogatja az átírt cookie-hez tartozó weboldalt.

A Microsoft bejelentette: egyelőre nem kaptak értesítést arról, hogy bárki is áldozatul esett volna már egy ezen hibákra alapuló támadásnak, de komolyan vizsgálják a jelentéseket. Redmond emellett ismét felszólalt a Secunia azon „szokása” ellen, hogy még azelőtt hozzák nyilvánosságra a biztonsági fenyegetésekről szóló részletes jelentésüket, mielőtt a hibákra a szoftveróriás megfelelő patch-et készíthetne.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom