Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megkezdődött a filmletöltők elleni persorozat

Dotkom

Megkezdődött a filmletöltők elleni persorozat

Az Amerikai Egyesült Államokban immáron nem csak a dalokat illegálisan letöltőkre, megosztókra várhat jogi eljárás, hanem a filmeket engedély nélkül, Interneten terjesztők is hamar a bíróságon találhatják magukat.

Meg nem nevezett számú peres eljárás indult azon USA-beli internetezők ellen, akik illegálisan töltenek le és/vagy osztanak meg filmeket a Világháló révén; az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA – Motion Picture Association of America) ugyanis a hét közepén beváltotta korábbi fenyegetését. Amint arról mi is írtunk már többször is, az amerikai filmkiadók egyre morózusabban figyelték az (illegális) online filmletöltések emelkedését: először júniusban pendítettek meg keményebb húrokat, akkor Jack Valenti, az MPAA elnöke közölte, hogy hamarosan sor kerülhet az első perekre.

Ismeretes, hogy az illegális zenecserélők között már több mint egy éve ˝arat az RIAA kaszája˝, azaz az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége által kezdeményezett peres eljárások már egy évnél is régebbi múltra tekintenek vissza. Ennek során egyébként minden hónapban több száz új per indul a jogsértő internetezők ellen.

Visszatérve a filmiparra: még a hónap elején közölték a nyilvánossággal az Egyesült Államokban, hogy bíróság elé kívánják állítani a filmeket illegálisan letöltőket; akkor meg is határozták pontosan a dátumot: november 16-ra datálták az első perek kezdetét. Még maga Kalifornia kormányzója, (a témában több szálon érdekelt) Arnold Schwarzenegger is felszólalt az MPAA akkor még leendő lépése mellett, felemlegetve, hogy a letöltők mekkora károkat okoznak az USA egyik leggazdagabb állama számára.

Dan Glickman, az MPAA főnöke pontos számot nem kívánt mondani arról, hány ember ellen kezdeményeztek jogi lépéseket, de azt elárulta, hogy az Egyesült Államok szinte teljes területe érintett a peres eljárás első hullámában bíróság elé idézni kívánt emberek lakhelyét tekintve. ˝A filmiparnak jogi eljárásokat kell kezdeményezni azon emberek ellen, akik az Interneten ellopják filmjeinket.˝ – jelentette ki Dan Glickman egy közleményben – ˝Az ipar jövőjét és többszázezer munkahelyet kell megvédenünk a lopás ezen fajtájától.˝



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés