Connect with us

Ingyenes e-mail spam- és vírusaudit a Filtermaxtól

Dotkom

Ingyenes e-mail spam- és vírusaudit a Filtermaxtól

Ingyenes, két hetes e-mail audit szolgáltatást kínál december 15-ig tartó akciója keretében a Filtermax minden, saját e-mail szerverrel rendelkező cégnek és intézménynek.

Az ingyenes audit-szerződés megkötését követően a cégnél a rendszergazdáknak egy 10 perc alatt elvégezhető beállítást kell megtenniük, majd a Filtermax 2 hétig automatákkal vizsgálja az e-mail forgalmat. Az audit eredményeképpen megtudható, hogy az adott szervezet e-mail forgalma milyen mennyiségű és típusú spammel és vírussal fertőzött, így jól kalkulálható ezeknek a költsége.

A spamek – a nemzetközi trendekhez hasonlóan – nálunk is rohamosan terjednek, míg – a Filtermax felmérései szerint – tavalyelőtt év végén 3% körül alakult számarányuk a teljes e-mail forgalomhoz viszonyítva, tavaly év végén 10%, idén novemberben pedig átlagosan 25% körül volt, azonban számos esetben ennél lényegesen magasabb, akár 80%-ot meghaladó értéket mértek. A felmérések szerint egy átlagos, 100 fős hazai cégnek a spam közvetlen költsége évi 6-10 millió forintot jelent, a közvetett költségekkel együtt ez az érték 15-20 millióra is felkúszhat. Vigyázni kell ugyanakkor, mert a szakemberek véleménye szerint egy rossz spamszűrő legalább ekkora károkat okozhat azzal, hogy hibásan azonosít spamként fontos e-maileket.

A vírusok aránya nagyban függ a teljes Internet aktuális fertőzöttségétől, az átlagosnak mondható, a teljes e-mail forgalom 5-10%-át kitevő érték nagyobb víruskitörések esetén akár 30-40%-ra is felkúszhat.

A Filtermax a korábban zárt körben elvégzett auditok eredményeképp akciót hirdet kihelyezett spam- és vírusszűrő szolgáltatására, a Filtermail MessageLabs-re. A szolgáltatáshoz a vírusszűrésre 100% pénzvisszafizetési garancia jár, mely azt jelenti, hogy ha egyetlen vírus is átjut a rendszeren egy adott hónapban, a Filtermax a teljes havi szolgáltatási díjat visszatéríti. Spamszűrés esetében pedig különösen lényeges, hogy Internet-szintű szűrésről beszélünk, ezért a spam nem terheli a bérelt vonalat és a mail-szervert sem. Az akció keretében ráadásul most 1 hónapig ingyenes kipróbálásra is lehetőség van.

Böröcz Gergely, a MessageLabs-et hazánkban képviselő Filtermax ügyvezető igazgatója elmondta, a szolgáltatás, már hazánkban sem ismeretlen. „Az angolszász területek slágertermékéről beszélünk, a piaci eredmények igen meggyőzőek. Az IDC piackutató szerint a világ leggyorsabban fejlődő antivírus-cégeként tavaly már az első 10-be került a MessageLabs, az idén pedig az előrejelzések alapján jó esélye van az 5-ik helyre is.”

Nemes Dániel, a Filtermax stratégiai igazgatója elmondta, a piacon kívül a szakma is elismeri az újítást. „Az idén a legrangosabb biztonsági díj, az SC Magazine által kiosztott SC Awards ´2004 legjobb biztonsági megoldása´ kategóriáját nyerte el, megelőzve nemcsak az összes többi antivírus- és antispam megoldást, de tűzfalakat, behatolás-detektálókat, ujjlenyomat-olvasókat és más biztonsági termékeket is.” – mondta el Nemes.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő