Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: kelendőek a NonStop szerverek, a HP OpenView 30, és a HP OpenCall szoftverek

Dotkom

HP: kelendőek a NonStop szerverek, a HP OpenView 30, és a HP OpenCall szoftverek

A HP nyilvánosságra hozta a Technológiai Megoldások (TSG) üzletágának 2004 IV. negyedévi eredményeit.

Technológiai Megoldások Divízióját (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős szervezete (Enterprise Storage and Servers), szoftverüzletága (HP Software) és szolgáltatószervezete (HP Services) alkotja. A divízió 8,0 milliárd dolláros árbevételről számolt be a negyedik negyedévben, ami 10 százalékos erősödést jelent az előző év megfelelő időszakához képest. Négyszázhatvankilenc millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 5,8 százalékának felel meg.

Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek
A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek Üzletág 4,1 milliárd dolláros árbevételt ért el – 7 illetve 22 százalékkal többet, mint egy évvel korábban és az előző negyedévben. Az iparági szabványos szerverek értékesítési volumene 18 százalékkal növekedett 2003 utolsó negyedéve óta. A belőlük származó árbevétel 16 illetve 23 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi és a harmadik negyedévi szintet. Az üzletileg kritikus (business critical) szerverek értékesítési árbevétele az elmúlt év utolsó három hónapjához viszonyítva 3, az előző negyedévhez képest pedig 26 százalékkal emelkedett. A HP-UX szerverek árbevétele 8 százalékkal nőtt, az Alpha rendszerek forgalma 27 százalékkal csökkent, a NonStop szerverek árbevétele pedig 13 százalékkal emelkedett 2003 utolsó negyedéve óta. A hálózati tárolórendszerek árbevétele 9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi értéktől, ugyanakkor – az értékesítők létszámának növelése és új, átállást segítő termékek bevezetése nyomán – 16 százalékkal meghaladta a harmadik negyedév szintjét. A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek Üzletág 107 millió dollár üzemi nyereséget jelentett a negyedik negyedévre – ez az árbevétel 2,6 százalékának felel meg, és komoly javulást jelent a harmadik negyedévi 208 millió dolláros veszteséghez képest.

HP Szolgáltatások
A HP Szolgáltatások – szintén új rekordot felállítva – 13 százalékkal, 3,7 milliárd dollárra növelte árbevételét az elmúlt 12 hónapban. Az erősödés a menedzselt szolgáltatások töretlen, 35 százalékos forgalomjavulását tükrözi. Az ügyféltámogatási szolgáltatások 10, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 4 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. Az üzletág 367 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel10 százalékát tette ki.

Szoftverek
A HP Szoftverüzletága 277 millió dolláros árbevétel-rekordot ért el a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 25 százalékkal múlja felül a 2003 utolsó negyedévére jellemző értéket. A HP OpenView 30, a HP OpenCall szoftver pedig 17százalékkal több árbevételt generált, mint egy évvel korábban. Az egy évvel ezelőtti 17 millió dollár üzemi veszteség 5 millió dollárra mérséklődött.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés