Connect with us

A HP nyilvánosságra hozta 2004 IV. negyedévi eredményeit

Dotkom

A HP nyilvánosságra hozta 2004 IV. negyedévi eredményeit

Rekordszintű árbevétel minden divíziónál.

A HP nyilvánosságra hozta 2004. október 31-én zárt negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 21,4 milliárd dollár értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 8 százalékkal magasabb a 2003 negyedik negyedévi értéknél.

A HP nem GAAP szerinti üzemi eredménye 1,5 milliárd dollárt tett ki, nem GAAP szerint számított, korrigált részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 41 dollárcent volt a negyedik negyedévben – 14 százalékkal magasabb a 12 hónappal korábbi, 36 centes értéknél. A nem GAAP szerinti korrigált EPS és nettó nyereség 136 millió dolláros (részvényenként 5 centnyi), adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót tükröz. Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei (GAAP) szerint számított üzemi eredmény 1,3 milliárd dollár volt a negyedik negyedévben. A GAAP szerinti korrigált EPS 37 dollárcentet tett ki – 32 százalékkal többet, mint egy évvel korábban (2003 negyedik negyedévi érték: 28 cent).

„Nyolc százalékos, stabil forgalomnövekedést produkáltunk a negyedévben. Minden divízióban és minden régióban rekordszintű árbevételt értünk el. E bővülés és a kiváló költséggazdálkodás nyomán 14 illetve 32 százalékkal nőtt nem GAAP szerinti és GAAP szerint számított, részvényegységre jutó nyereségünk.” – nyilatkozta Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgató asszonya.

Személyi Számítógépes Rendszerek (PSG)
A Személyi Számítógépes Rendszerek Divízió 6,5 milliárd dolláros rekordszintű árbevétele 9 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. Az eladott darabszám 11 százalékkal nőtt 2003 utolsó negyedéve óta, ami stabil átlagárakra utal. Az asztali és a noteszgépek forgalma 6 illetve 12 százalékkal élénkült az előző évhez képest. Az üzleti felhasználásra szánt termékeknél 12, az otthoni megoldásoknál pedig 4 százalékos javulás figyelhető meg. A Személyi Számítógépes Rendszerek Divízió üzemi eredménye 78 millió dollár, az árbevétel 1,2 százaléka – 2000 óta ez a szervezet eddigi legjobb profitteljesítménye.

Finanszírozási Szolgáltatások
A szervezet 497 millió dolláros árbevétele 8 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi szintet. Ez az utóbbi hat negyedév legmagasabb forgalmi értéke. A finanszírozási volumen – amely a jövőbeni árbevétel fő mutatója – soha nem állt ennél magasabban az utóbbi két évben. A teljes eszközportfolió szintén bővült az előző év megfelelő időszaka óta. Az üzemi eredmény 19 millió dollár volt a negyedik negyedévben – ez az árbevétel 3,8 százalékának felel meg, és az egyes lejárt követelésekkel kapcsolatban felhalmozott tartalékot tükrözi.

Eszközgazdálkodás
A HP 7,1 milliárd dolláros készletszinttel zárta a negyedévet – ez 326 illetve 1 milliárd dollárral magasabb az előző negyedévi és a 12 hónappal korábbi adatnál. A vevőkövetelések állománya 1,8 milliárd dollárral, 10,2 milliárd dollárra bővült a harmadik negyedévhez viszonyítva. A vállalat negyedik negyedévben kifizetett, részvényenként 8 dollárcentes osztaléka 240 millió dollár készpénz felhasználását tette szükségessé. A HP 2,2 milliárd dollár értékben vásárolt vissza papírokat részvényeseitől, és 13 milliárd dollár bruttó készpénzállománnyal (azaz 12,7 milliárd dollár készpénzzel és rövid futamidejű, könnyen készpénzzé tehető eszközzel, valamint 300 millió dollárnyi rövid és hosszú lejáratú befektetéssel) zárta a negyedévet.

Jövőbeni kilátások
A HP 41,8 és 42,3 milliárd dollár közötti árbevételre számít a 2005. pénzügyi év első két negyedévében. Az első hat hónapra vonatkozó nem GAAP szerinti EPS-becslés 72-74 cent.
A nem GAAP szerinti EPS-becslés részvényenként mintegy 5 cent, beszerzett immateriális javak amortizációjából eredő és akvizíciókkal kapcsolatos korrekciót feltételez az adózás utáni eredmény szintjén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom