Connect with us

technokrata

Websense – védelem a nulladik napi veszélyforrások ellen

Dotkom

Websense – védelem a nulladik napi veszélyforrások ellen

A Websense Enterprise v5.5 azonnali adatbázis-frissítésekkel nyújt automatikus védelmet a számítógépet fenyegető veszélyek ellen, egyszersmind növeli a mobil-biztonságot és szélesebb körű platform támogatást biztosít.

„Az informatikai biztonsági szakemberek számára világszerte kulcskérdés az internetről érkező támadások elleni válaszlépések kidolgozásához szükséges idő. A Websense Enterprise legújabb verziója napokról, órákról alig néhány percre csökkenti az új veszélyekkel szembeni sebezhetőség idejét elég magasra téve ezzel a lécet az egyre agresszívabb és kifinomultabb támadások ellen védelmet kínáló cégek számára.” – nyilatkozta Curt Staker, a Websence elnöke.

A Websense Real-Time Security Updates a gépeken futtatható engedély nélküli alkalmazásokat – például spyware-eket, azaz kémprogramokat – kiküszöbölő Websense Client Policy Manager (CPM) és a rosszindulatú honlapokat osztályozó és blokkoló Websense Security PG adatbázisai számára kínál automatikus letöltéseket. A CPM az egyes szervezetek számára lehetővé teszi olyan automatikus szabályok létrehozatalát, melyek gátolják, hogy az alkalmazottak nem engedélyezett alkalmazásokat futtassanak, a Security PG pedig hasonló lehetőséget kínál a vélhetően rosszindulatú programkódokat tartalmazó weblapok, csakúgy, mint a megtévesztő vagy jelszóhalász – bizalmas információk megszerzésére törekvő – oldalak ellen.

A 2004-es CSI/FBI computeres bűnözési és biztonsági felmérése 269 amerikai szervezetet vett górcső alá, és ezeknél a megelőző év során összességében 141 millió dolláros a cyber-biztonsági szabályok áthágásából – például bennfentes internetes visszaélésekből – adódó veszteséget állapított meg. A Websense Security Labs nap mint nap rosszindulatú oldalak százait deríti fel. A Websense-en belül ez a csoport hivatott a rosszindulatú események felderítésére, kutatására és közzétételére. A Websense a Real-Time Security Updates révén közli a felderített eseményeket a Websense Master Database-zel, így azonnali védelmet biztosít az esetleges károk ellen – ideértve a hálózat állásidejét, a bizalmas információk elvesztését és a szaporodó hibaelhárítási segítségért folyamodó hívásokat.

A Websense Enterprises v5.5 három ponton nyújt védelmet napjaink változatos internetes veszélyei ellen: az Internet kijáratnál, a belső hálózaton, és a munkaállomásokon. A Websense Enterprise v5.5 egyesíti az alkalmazotti Internet-menedzsment piacán fellelhető szabadalmaztatott fejlett internetes szűrési opciókat, a fokozott mobil-biztonságot valamint a legpontosabb és legfrissebb adatbázist. A szoftver legújabb verziója megbízható megoldást kínál az egyes szervezeteknek hálózatuk, szellemei tulajdonuk és alkalmazottaik további védelmére az online veszélyek ellen.

A szoftver teljesen kompatibilis a Microsoft legújabb javítócsomagjával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák