Connect with us

Nő a spam száma, csökken az elővigyázatosság az ünnepek közeledtével

Dotkom

Nő a spam száma, csökken az elővigyázatosság az ünnepek közeledtével

A dolgozók kevésbé elővigyázatosak az ünnepek előtt, ezért a vállalatoknak tanácsos figyelmeztetniük munkatársaikat, hogy ne csökkentsék a védelmet.

A Clearswift megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit, mely szerint a levélszemét-küldők egyre ravaszabbak, egyre jobban ismerik az e-mail felhasználók érzékeny pontjait, amelyeket ki is használnak áruik terjesztésére.

Októberben a virtuális piac új szereplője a Rolex órát hirdető spam volt, amely a kéretlen levelek több mint 5%-át tette ki. Nem kétséges azonban, hogy ezek a termékek hamisítványok. A BSA egy korábbi felmérése szerint kalóztársadalomban élünk, és nem tartjuk problémának a hamisítványok vásárlását. Leginkább olyan feltörekvő márkákat hamisítanak, mint például a Burberry, a Louis Vuitton és a Gucci.

Még maguk a spammerek is úgy tartják, hogy a szoftverkalózkodás kevésbé elfogadható, mint egyéb termékek hamisítása, ezért a levélszemét küldők mostanában olyan szlogenekkel hirdetik hamisított szoftvereiket, mint a „Never use illegal office software” (soha ne használjon illegális irodai szoftvereket) vagy az „It´s illegal to use hacked Microsoft Office” (feltört Microsoft Office szoftvert használni illegális).

A reklámlevelek egy másik csoportja arra alapoz, hogy az emberek ritkán utasítják vissza az ingyenes ajánlatokat. Ezek a levelek drága ajándékokat, például televíziót vagy noteszgépet kínálnak egy felmérés kitöltéséért cserébe, és a „The Consumer Research Corporation” (Fogyasztói Kutatóintézet) névhez hasonló hangzatos elnevezéseket is felhasználnak. A apró betűs szövegből azonban mindig kiderül, hogy ezek a levelek egy „társvállalattól“ érkeznek, amely megnehezíti a küldő személyének kiderítését, és megakadályozza a jogi lépéseket.

A Viagrához hasonló egészségügyi termékek online megvásárlásának előnyei egyértelműek a patikai beszerzéssel szemben. A levélszemét-küldők ugyanakkor újabban azzal is meg próbálják győzni a vásárlókat, hogy a termékek „kanadai patikákból” származnak, ahol a vények általában ingyenesek, és a gyógyszerek sokkal olcsóbban vásárolhatók meg.

A közelgő karácsony a levélszemét küldőknek a legkecsegtetőbb időszak. A Clearswift előrejelzései szerint ebben az időszakban megnő az olyan levelek száma, amelyek arra buzdítanak, hogy ajándékokat vásároljunk szeretteinknek. Az utóbbi két évben megjelentek olyan rossz szándékú felhasználók, akik elektronikus képeslapok segítségével juttatnak el trójai programokat a számítógépekre. A dolgozók kevésbé elővigyázatosak az ünnepek közeledtével, ezért a vállalatoknak tanácsos figyelmeztetniük munkatársaikat, hogy ne csökkentsék a védelmet.

A adathalászatot alkalmazó csalás még mindig a legszembetűnőbb módja az emberi hiszékenység kihasználásának. A Gartner elemző cég tanulmánya szerint még mindig a Citibank a legnagyobb áldozat. A „csalások“ kategóriába tartozó levelek csaknem 50%-a tüntette fel magát az amerikai bankóriástól származónak. Az internetes bankmegoldások elterjedésével az adathalászatot alkalmazó csalások egyre hatékonyabban használják ki a kezdő online banki felhasználók tapasztalatlanságát.

A felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő