Connect with us

eKörnyezet: IHM-KvVM együttműködés

Dotkom

eKörnyezet: IHM-KvVM együttműködés

Együttműködési és pénzügyi megállapodás az IHM és a KvVM között a Magyar Információs Társadalom Stratégia megvalósításáért.

2004. november 15-én Kovács Kálmán és Dr. Persányi Miklós miniszterek az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) közötti együttműködési és pénzügyi megállapodást írt alá az információs társadalom nyújtotta előnyök jobb kihasználása és a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) megvalósítása érdekében.

Az együttműködési megállapodás értelmében a két minisztérium megkülönböztetett figyelmet fordít a MITS célkitűzéseinek megvalósítására és ezzel összefüggésben a MITS eKörnyezet programjára, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2003-2006 évekre tervezett szakmai feladatain belül a Környezeti Információs Rendszer stratégiai feladataira.

Az eKörnyezet megvalósulásának fontos állomása a közigazgatási szervek és a magánszemélyek közötti gyors, költségkímélő államigazgatási adatszolgáltatási eljárások kialakítása. Ennek érdekében a két fél célul tűzi ki a helyi és regionális környezeti információk teljes körének biztosítását, az elektronikus ügyintézés feltételeinek közös megteremtését, valamint támogatja az olyan információ-technológiai megoldások terjesztését, melyek lehetőséget teremtenek az érdeklődők egységes médiumon történő tájékoztatására és kiszolgálására.

A pénzügyi megállapodás értelmében az IHM fejezetek közötti előirányzat-átcsoportosítással 45 millió forintot ad át a KvVM-nek. Az átadásra kerülő forrást a KvVM a MITS eKörnyezet kiemelt programjában szereplő projektek megvalósítására használja fel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő