Connect with us

Vírusvédelem minden internetes böngészőhöz

Dotkom

Vírusvédelem minden internetes böngészőhöz

A Trend Micro megújította Housecall vírusellenőrző szoftverét, mely lehetőséget nyújt az Internet Explorertől eltérő böngészőket használóknak is, hogy számítógépükön vírusok és biztonsági rések után kutassanak, valamint megtisztítsák a gépet.

Az először 1997. májusában megjelent Housecall lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy számítógépükön vírusok, férgek, egyéb kártékony programok és biztonsági rések után kutassanak. Jelenlegi ingyenes új verziója a Java technológiára épül, és minden népszerű operációs rendszert és Java2 támogatással rendelkező böngészőt ismer, többek között a Firefox, a Mozilla, az Opera, a Netscape és a Microsoft Internet Explorer alkalmazásokat.

Nemrégiben mind a számítástechnikai vészhelyzetekkel foglalkozó csapat (Computer Emergency Readiness Team – CERT), mind a német információ-biztonságért felelős szövetségi iroda (German Federal Office for Information Security) az Internet Explorer alternatíváinak áttekintését tanácsolta a végfelhasználóknak a biztonsági fenyegetések elkerülése céljából.

„A Trend Micro felismerte, hogy a vásárlóknak választási lehetőségre van szükségük. Mivel a felhasználók az Internet Exploreren kívül más böngészőt is használhatnak, meg kell adni a lehetőséget, hogy olyan vírusellenőrző programot válasszanak, ami működik az általuk választott böngészővel és operációs rendszerrel.” – nyilatkozta Raimund Genes, a Trend Micro európai tevékenységének elnöke – „A Firefoxhoz hasonló alternatív böngészők támogatásával a Trend Mirco Housecall továbbra is bevált, elérhető szolgáltatást nyújt a végfelhasználóknak számítógépük „egészségügyi” ellenőrzéséhez. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a szolgáltatás nem helyettesíti a kiváló biztonsági rendszereket, inkább csak kiegészíti a Trend Micro PC-cillin Internet Security termékéhez hasonló megoldásokat.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő