Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows forráskód árusításért letartóztatva

Dotkom

Windows forráskód árusításért letartóztatva

Az Egyesült Államokban szövetségi nyomozók tartóztatták le azt a férfit, aki a vád szerint a Microsoft operációs rendszereinek forráskódját árulta.

Egy connecticuti férfit tartóztatott le az FBI még a hét közepén. A nyomozók azzal vádolják a 27 éves William P. Genovese-t, hogy törvényt sértett, amikor üzleti titkokat kínált pénzért. Genovese ugyanis engedély nélkül árulta a Microsoft Windows NT 4.0 és a Windows 2000 operációs rendszerek nyilvánosság számára titkos forráskódját. Ezért akár 10 évnyi börtönbüntetést és negyedmillió dolláros büntetést is kaphat, közölte az ügyben az Egyesült Államok jogi képviseletét ellátó ügyész.

Az szinte biztos, hogy nem a férfi tulajdonította el az említett forrásokat, azokhoz mások révén jutott hozzá. Genovese saját website-ján hirdette a két operációs rendszer kódját, amit egyelőre még nem tudni, hogy hányan vásároltak meg. Valószínű, hogy akár több ezren is hozzáférhettek: még februárban fogadott fel egy nyomozót a Microsoft, aki be tudta szerezni a forrás másolatát, s elektronikus úton egyenlítette ki a számlát. Hasonló sikerrel járt egy önmaga kilétét titokban tartó FBI ügynök is, aki szintén képes volt elektronikus fizetés révén hozzájutni a két operációs rendszer kódjához.

A forrás ismeretében másolatot lehet készíteni a programról, de ami még nagyobb problémát jelenthet, hogy hozzáértő szemek biztonsági réseket is felfedezhetnek a szoftverekben – amiket aztán rosszindulatú célokra is kihasználhatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés