Connect with us

Pénzünkre utaznak a magyar csalók

Dotkom

Pénzünkre utaznak a magyar csalók

Több alkalommal foglalkoztunk már a jelszóhalászat (phishing) problémakörével, de eddig csak minket, magyarokat kevésbé érintő országokban történt eseményekről számolhattunk be. Egészen máig; november 12-én ugyanis már Magyarországon is valós fenyegetéssé vált ez a sokak számára alig vagy egyáltalán nem ismert internetes veszélyforrás.

Az OTP a mai délelőtt során arra figyelmeztette egy rövid SMS-ben ügyfeleit, hogy a cég nevében elküldött e-mailek, melyekben arra szólítják fel az ügyfeleket, hogy lépjenek be a rendszerbe, hamisak. Amennyiben valaki kap egy ilyen e-mailt, és az abban megadott linkre rákattint, akkor nem a pénzintézet weboldalára jut el, még ha ez a megnyitott oldal látványelemeiből nem is tűnik fel. Fontos, hogy csak a saját magunk által a böngészőbe begépelt internetes címen (www.otpbank.hu) keresztül nyissuk meg a bank webhelyét, és csak itt azonosítsuk magunkat, ha igénybe kívánjuk venni az internetes szolgáltatásokat! Ezt az óvintézkedést egyébként minden hasonló szolgáltatásnál érdemes betartani, függetlenül attól, hogy melyik pénzintézetnél van a bankszámla.

Az OTP weboldalán található közlemény szövege:

Az OTP Bank tudomására jutott, hogy illetéktelenek e-mailben próbálnak meg hozzájutni a hitelintézet internetbanki ügyfeleinek bizalmas adataihoz. Az OTP Bank felhívja internetbanki ügyfeleinek figyelmét, hogy a legnagyobb hazai hitelintézet sem e-mailben, sem telefonon nem kér ügyfeleitől személyes, illetve azonosító adatokat a bank elektronikus szolgáltatásaival kapcsolatban. Amennyiben e-mail-ben bárki, bármilyen indokkal arra kéri az internetbanki ügyfeleket, hogy jelentkezzenek be az OTPdirekt internetes szolgáltatásába egy megadott elérési útvonalon, az OTP Bank hangsúlyosan kéri, hogy ezt semmiképpen ne tegyék meg, hanem erről haladéktalanul értesítsék az OTP Bankot az informacio@otpbank.hu e-mail címen.

2004. november 12.

OTP Bank Rt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom