Connect with us

technokrata

Új grafikus vezérlő az Nvidiától

Dotkom

Új grafikus vezérlő az Nvidiától

A chipgyártó bejelentette 6800-as sorozatú, kifejezetten noteszgépekbe tervezett grafikus processzorait.

A hordozható számítógépek kategóriájában a távol-keleti gyártó legfőbb riválisa, a kanadai Ati mindig is jobb volt, így az Nvidiának komolyan bizonyítania kell a legújabb, GeForce Go 6800-as megoldásával. A DirectX 9-et támogató chip már a Shader Model 3.0-s verzióját ismeri, illetve támogatja a DDR, a DDR 2 és a G-DDR 3 SDRAM-okat (az elsőt 300 MHz-ig, az utóbbi kettőt 600 MHz-ig), melyekhez 256 bites interfészen keresztül férhet hozzá a GPU.

3,6 milliárd texel per másodperces fill-rate-tel bír a GeForce Go 6800, közölte az Nvidia, egyben azt is elárulva, hogy akár 100 millió vertexet is fel tud dolgozni egy másodperc alatt, ami több mint a fele az asztali számítógépekbe szánt 6800-as GeForce-ok hasonló teljesítményének. Az új GPU támogatja a Purevideo technikát, mely egy olyan on-chip (azaz a grafikus processzorba integrált) videofeldolgozó rendszer, aminek révén maga a GPU képes az MPEG és a Windows Media 9 High-Definition videodekódolás gyorsítására. A gyártó közlése szerint az MPEG HD tartalmak kódolásának folyamatát is gyorsítja a chip.

Már most is kapható pár olyan noteszgép, melyek ezen videovezérlőre alapul (a Sager, az Alienware, a Falcon Northwest, a Voodoo PC, a Prostar és az MV kínálatában), de hamarosan a széles néprétegek által jobban ismert forgalmazók új modelljeiben is megjelennek majd a 6800-as GeForce Go-k.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák