Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stafétaváltás az IVSZ élén, stafétaváltás a GKM-ben – hogyan tovább NFT?

Dotkom

Stafétaváltás az IVSZ élén, stafétaváltás a GKM-ben – hogyan tovább NFT?

Negyedik IVSZ Klubest.

Idén immár negyedik alkalommal rendezték meg az IVSZ klubestet november 2-án a Mozaik étteremben. Az eseményen részt vett a szervezet tiszteletbeli elnöke, Dr. Kóka János gazdasági miniszter is, aki ünnepélyes keretek között átadta az IVSZ vezetésének tisztségét Dr. Reszler Ákosnak, az IVSZ ügyvezető elnökének. Az este kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, amelynek témája a II. Európa Terv lehetőségeinek megvitatása volt.

A klubest Dr. Kóka János búcsúztatásával kezdődött. Az IVSZ immár tiszteletbeli elnöke szerint a Szövetség erős, és további tartalékokkal rendelkező szervezet, amelynek célkitűzéseit gazdasági miniszterként is tevékenyen tovább kívánja támogatni.

Dr. Reszler Ákos, az IVSZ elnöksége által felkért ügyvezető elnök elmondta: folytatni kívánja elődje által megkezdett munkát és stabilizálni az elért eredményeket. Nagy büszkeséggel szólt arról, hogy az IVSZ minisztert adott a kormánynak.

A II. Európa Terv kérdéseit elemző kerekasztal beszélgetésen, Novák Csaba, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője, Eszes Gábor, frissen kinevezett kormánybiztos, aki kinevezéséig az NFT2 civil kezdeményezés projektvezetőjeként dolgozott a program megvalósításán, valamint Vahl Tamás, az IVSZ Multunaionális osztály vezetője és Kornis György, az IVSZ KKV osztályának prominense vett részt. A témának külön aktualitást nyújtott a II. Európa Terv informatikai programját tervező PPP (public-privat partnership, a közszféra és a gazdadaság szereplőinek együttműködésén alapuló) munkacsoport első vezetőségi ülése, amelyet közvetlenül a klubest előtt tartottak az IVSZ-ben.

Mind a PPP munkacsoportban, mind a kerekasztal megbeszélésen világossá vált, hogy az informatikai szakma álláspontja szerint az I. Európa Terv informatikai tárgyú fejlesztései csak alapként szolgálnak a II. Európa Tervhez, melynek célkitűzéseiben, eszköz- és forrásrendszerében minőségi előrelépésre van szükség ahhoz, hogy az információs társadalom és a tudásalapú gazdaság kiépítése sikeres legyen Magyarországon. Az IVSZ a PPP munkacsoportban és minden más lehetséges fórumon is arra törekszik, hogy az informatikai szakma hozzájáruljon ehhez a sikerhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés