Connect with us

17 colos noteszgép a videózás szerelmeseinek

Dotkom

17 colos noteszgép a videózás szerelmeseinek

A HP a múlt hét végén jelentette be legújabb, notebookok között hatalmasnak mondható kijelzővel felszerelt hordozható számítógépét, mely operációs rendszer terén is különcködik.

A HP Media Center zd8000-es december 15-től lesz kapható az Egyesült Államokban, így a karácsonyi bevásárlási lázat már lényegében nem fogja tudni meglovagolni; ettől függetlenül igen impozáns jellemzőkkel látták el az amerikai forgalmazónál. Az 1400 dolláros áron megvásárolható eszköz a desknote kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy asztali PC-k lecserélésére hivatott. Így talán már nem is annyira meglepő, hogy LCD-je szokatlanul nagy, 17 colos képátlóval rendelkezik.

Redmond a múlt hónapban rántotta le a fátylat a Windows XP Media Center Edition 2005-ről, s a HP új noteszgépe ezt az operációs rendszert fogja futtatni. Számos elemző szerint a Microsoft ezen speciális OS-e egyre jobb úton halad abban az irányban, hogy a felhasználó számára a legideálisabb platformot nyújtsa audió és videó állományainak kezelésére, feldolgozására. Egy külső tuner segítségével a zd8000-es tévénézésre is használható, mondta Kevin Wentzel, a HP egyik marketingmenedzsere. Ez a modul azért nem került bele a hordozható számítógépbe, hogy feleslegesen ne húzza a felhasználó vállát, amikor éppen cipekedik; ha biztosan tudja, hogy az út során nem fog televíziós adást nézni. Ezzel ráadásul olcsóbb is lehetett a noteszgép.

A zd8000-es belsejében egy 915P chipkészletű alaplap foglalja magába az Intel 3,4 GHz-es Pentium 4-es processzorát; a szakértők ebből már rögtön megállapíthatták, hogy a notebook támogatja a DDR2 és a PCI Express technológiákat. A komplett kialakítást még nem véglegesítette a forgalmazó, így a merevlemezének kapacitása és az optikai meghajtójának jellemzői még nem tisztázottak (egyelőre).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő