Connect with us

Látogatottság-növekedés az elnökválasztás miatt

Dotkom

Látogatottság-növekedés az elnökválasztás miatt

Az Egyesült Államokban kedden lezajlott elnökválasztás jelentősen megnövelte a webforgalmat.

Az internetes statisztikákat készítő Comscore Networks jelentése szerint az elnökválasztás nemcsak a két párt vezéregyéniségéhez tartozó weboldalak nagyobb terhelésében mutatkozott meg, hanem a Web más területein is jelentős forgalomnövekedést generált. Érdekesség, hogy a voksolás napján George Bush website-jának nézettsége 101 százalékos növekedést produkált egy átlagos naphoz képest, 380 ezren nézték meg; John Kerry weboldalának látogatottsága azonban még ennél is komolyabb mértékben ugrott meg: 128 százalékkal többen, 480 ezren keresték fel a site-ot.

A tekintélyes The Washington Post újság webhelye kedden 1,1 millió látogatót szolgált ki, ezzel pedig 98 százalékkal haladta túl egy átlagos nap forgalmát. A Fox News esetében ezek a számok 1,8 milliónál és 73 százaléknál álltak meg. A CNN.com 5,6 millió találatot (63 százalékos növekedés), a The New York Times 944 ezret (32 százalékos emelkedés) ˝élt meg˝.

Talán az eddigi történelem során ez volt az USA-n kívül a legnagyobb figyelemmel követett elnökválasztás, így nem csoda, hogy a jeles nap az Egyesült Államok polgárain kívül más nemzetek lakosait is érdekelte. Természetesen akkora kiugrást nem tapasztaltak, mint az indiánok hazájában, de azért számszerűsíthető volt a látogatottság-emelkedés.

Említést érdemel még a webes naplókat, úgynevezett blogokat írók oldalainak látogatottsága is: az alternatív hírforrásként is felfogható webhelyek közül számos foglalkozott a politikai eseményekkel, melyre a keddi napon a szokásosnál is többen voltak kíváncsiak. Csak egy példa: a külföldön komoly ranggal bíró Daily Kos (mely politikai elemzéseket készít) az ominózus napon 86 ezer találatot kapott, ami 250-százalékos (!) növekedést jelent egy átlagos naphoz képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom