Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jogvédett dalok másolása – letiltott kiskapu

Dotkom

Jogvédett dalok másolása – letiltott kiskapu

Az Apple bejelentette, hogy új lejátszószoftverében kiiktatta annak a pluginnek a használatát, mellyel a jogvédett dalokat le lehetett másolni az iPodokról.

Az Apple zeneboltjában megvásárolható dalok az iTunes nevű lejátszószoftver révén szólaltathatók meg. A jogvédett zeneszámok hallgatására (is) használható program azonban funkcionalitását tekintve kibővíthető; így több plugin is létezik hozzá. Steve Jobs cége a napokban jelentette be az alkalmazás 4.7-es változatát, amely az egyik ilyen kiterjesztés működését ellehetetleníti (ezenfelül új funkciókkal is felvértezi az iTunes-t: lehetővé teszi a duplikátumok kiszűrését és letörlését, képek feltöltését stb.).

iPoddownload – erre a névre hallgat a fent említett plugin, mely a felhasználók számára lehetővé teszi (tette), hogy iPodjaikon levő dalaikat lemásolják egy iTunes könyvtárba. Ezt a funkciót alapértelmezettként az Apple nem támogatta, s értelemszerűen annak sem örült, hogy más viszont igen. Ugyan több, hasonló funkcióval rendelkező szoftver is megtalálható az Interneten, de az iPoddownloadot a legegyszerűbb használni.

Ennél azonban tovább is mentek az Apple-nél: jogi képviseletük felkereste az ominózus kiterjesztést fejlesztőt és peres eljárást helyezett kilátásba, ha nem szüntetik meg a plugin terjesztését. Ez utóbbi (név szerint Sylvian Demongeot) el akarta kerülni az összeütközést a nagyvállalattal, ezért engedelmeskedett a felszólításnak, s weboldaláról eltávolítatta a szoftvert. Az Apple mindazonáltal nem kívánta megindokolni lépését, ahogy azt sem kommentálta, hogy az iTunes 4.7-es változata valóban letiltja-e a plugint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés