Connect with us

A spamet márpedig enni kell!

Dotkom

A spamet márpedig enni kell!

Az Egyesült Királyságban komoly kampányba kezdett a Hormel Foods, hogy visszaszerezze a spam jó hírnevét.

Az utóbbi időkben a kéretlen e-mailek kapcsán rengetegszer felmerült már a spam, mint angol kifejezés a nem kívánt elektronikus levél megnevezésére. Talán sokan nem tudják, de eredetileg ez a szóösszetétel egy húsfélét takar maga mögött: a spiced ham, azaz spam tulajdonképpen fűszeres marhahús, melyet konzervben árulnak a boltok polcain (angolszász területeken bárki találkozhat vele, ha bemegy egy élelmiszerboltba; még hazánkban is látni ilyen termékeket). A Hormel Foods úgy gondolja, hogy az internetes jelentés negatív megítélése az ételféleség eladásaira nincs jó hatással.

Ez ellen pedig úgy igyekszik tenni a vállalat, hogy saját reklámjával jelenik meg a következő héten a brit tévéképernyőkön. Mindez megközelítőleg 4 millió dollárjába kerül a Hormel Foods-nak, így valóban komoly anyagi hátrány érheti, ha ekkora összeg beruházására is hajlandó. A reklámokban egyébként tipikus brit embereket mutatnak majd be, akik mind élvezettel fogyasztják a spamet – aminek piaca éves szinten körülbelül 24,5 millió dollárra tehető.

Ennél komolyabb eszközökhöz is folyamodott már az élelmiszergyártó: még tavaly perelte be a Spamarrest nevű céget, márkanév megsértése címen (a Hormel Foods azt nehezményezte, hogy szerepel a spam szó a jogi eljárás alá vont cég nevében). Brian Cartmell, a Spamarrest vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott a történtekről: ˝A Hormel hisztis vállalatként viselkedik. Több tucat cég használja (csak az Egyesült Királyságban) a kifejezést a nevében, és minket sem kevernek össze az emberek a marhahús-konzervvel.˝

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom