Connect with us

Hirdetés

technokrata

ChaRM: barátságos nagytestvér cégvezetőknek

Dotkom

ChaRM: barátságos nagytestvér cégvezetőknek

Integrált vállalaltirányítás az Euronettől.

Bemutatkozott a ChaRM integrált vállalatirányítási rendszer, amely projekt-alapon tekinti át a folyamatokat, és aktuális információval látja el a cégvezetőt a vállalkozás gazdasági helyzetéről. A fejlesztési igényt egy tipikus középvállalat vezetőjének és tulajdonosának igénye generálta, és menedzserek, projektvezetők, könyvelők bevonásával készült el a rendszer, amely mára felöleli a vállalat működésének egészét. A moduláris felépítésű, teljesen webes alapú ChaRM-ot mintegy kéttucat középvállalat használja.

A ChaRM mindazt tudja, amit a nagy integrált vállalatirányítási rendszerek, a specialitása azonban hogy projekt-alapon szemléli a vállalati folyamatokat. Minden értékesítési és megvalósítási fázisban levő ügyhöz definiálhatók a mérföldkövek, s ezekhez határidő és felelős rendelhető. Így a vezető folyamatosan átlátja a történéseket, értesül, ha csúszik egy munka, és ennek pénzügyi kihatásairól is.

A moduláris felépítésű integrált vállalatirányítási rendszer teljes mértékben internetes alapokon működik, így a munkatársak bárhonnan, folyamatosan elérhetik a szolgáltatásokat. A ChaRM együttesen kezeli az ügyviteli, számviteli és pénzügyi feladatokat, átfogja a vállalat teljes működését a kereskedelmi és marketing feladatoktól a projekteken és logisztikán át a humánerőforrás-gazdálkodásig. Naprakész információt ad a vállalat pénzügyi helyzetéről, a folyamatokról, méri, értékeli a teljesítményeket és segíti a tervezést. A ChaRM fő alkalmazási területe a klasszikus integrált vállalatirányítási feladatok, az ügyfélkezelés, az elektronikus kereskedelem és piactér, valamint a távmunka. Előnye, hogy jól skálázható, árban rugalmas, a moduláris felépítés módot ad a fokozatos bevezetésre. Integrálható az Euronet Contact Centerrel, így ügyfélkezelési munkafolyamatok, értékesítési kampányok hozhatók létre.

A ChaRM fejlesztése Microsoft technológián alapul, és három éves múltra tekint vissza. Nyolc fejlesztő, és konzultánsok széles köre – könyvelők, cégvezetők, projektvezetők – dolgozott azon hogy a ChaRM kellően rugalmas, egyszerűen paraméterezhető legyen, s megfeleljen a hazai kis- és középvállalkozások igényeinek. Mára gyakorlatilag az összes funkciót átfogja a ChaRM, de természetesen a fejlesztés nem áll meg. A ChaRM felhasználói között jelenleg kereskedő és termelő cégeket egyaránt találunk, és többen alkalmazzák Contact Centerhez integráltan átfogó kereskedelmi megoldásként.

A Charm funkciói
Funkciói közé tartozik a partnertörzs, amely a rendszer alapmodulja. Ide tartozik a partnerek nyilvántartása, kategorizálása, jellemzése, adatainak összessége. Az értékesítés-támogatás funkció az értékesítési folyamatokat kezeli a tervezettől az értékesítésig, megjelölve a folyamat mérföldköveit, valamint a folyamatban részt vevő emberek és cégek adatait. A pénzügyi rész az értékesítési és beszerzési számlák kezelésével foglalkozik. Adatokat készít elő a könyvelő számára, ezen kívül bankokkal és pénztárral kapcsolatos funkciókat is ellát. Az ügyfélszolgálati rész ügyféltörténettel, panaszokkal, krízisekkel, szolgáltatási igényekkel könnyíti meg felhasználójának a munkáját. A logisztikai rész a készletgazdálkodás és anyagmozgatás rend-szerét tartja számon. Beszerzések, megrendelések kezelése, információ- és pénzáramlás figyelemmel követésének lehetősége is idetartozik. A HR rész a vezető számára képet tud nyújtani a munkatársak adatairól, élet- és karrierpályájáról. A könyvelési rész januártól a kettős könyvelési rendszerrel fogja megkönnyíteni a cégek könyvelését. A Call/Contact Center személyes hangpostát szolgáltat, kezeli a kimenő hívásokat, az SMS-t, a FAX-ot és az E-mail üzeneteket. A vezetői információ rész a vezetők számára nyújt összefoglaló információt a teljes rendszerről. Testreszabott jelentéseket ad tervekről, prognózisokról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés