Connect with us

technokrata

Többszázezer hibás Toshiba notebook, ingyen USB-drive kárpótlásul

Dotkom

Többszázezer hibás Toshiba notebook, ingyen USB-drive kárpótlásul

A távol-keleti PC-gyártó a napokban jelentette be, hogy noteszgépeibe szerelt memóriamoduljai közül több mint félmillió bizonyult hibásnak.

Világszerte érintettek a Toshiba notebookot használók, mivel a 27 modell, amelyben hibás modulok fordulhatnak elő, gyakorlatilag a gyártó kínálatának elég széles spektrumát lefedi. A 2002. áprilisa és 2004. áprilisa között értékesített típusokról van szó; ezen noteszgépek jelentős része ugyanis olyan memóriamodulokkal van ellátva, melyek problémákat okozhatnak a használat során. A problémát orvosolandó, a vállalat ingyenes csereprogramot hirdetett meg.

Arról nem nyilatkozott a Toshiba, hogy mely gyártótól szerezte be a nem megfelelő modulokat; azt viszont nyilvánossá tette, hogy milyen tünetek esetén érdemes memóriahibára gyanakodni. Például Windows alatt gyakori kékhalál esetén, vagy ha a memóriahibáról kap üzenetet a felhasználó. Persze egyértelművé csak akkor válik a helyzet, ha a noteszgéptulajdonosok letöltenek egy kifejezetten a probléma észlelésére kifejlesztett eszközt az Internetről.

A következő típusok esetén érdemes beszerezni az ingyenes programot: Tecra S1, 9100, M1 és M2; Satellite 1110, 1115, 2400, 2405, M30 és M35; Satellite Pro M10, M15, M30 és Portege R100, M200 és M205. Ha hibásnak bizonyul a noteszgép (illetve annak memóriája), a Toshiba részletes utasításokkal látja el a felhasználót, hogyan cserélje ki a postán számára elküldött modulra a rossz egységet. Az akciót azzal teszi még vonzóbbá az ügyfelei számára a gyártó (egyben enyhítendő a korábbi bosszúságokat), hogy egy 32 MB-os kapacitással bíró USB-drive-ot is mellékel a csomaghoz, természetesen ingyen.

Maga a program 2005. áprilisáig vehető igénybe, közölte a Toshiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp