Connect with us

technokrata

Rangos építészeti elismerés Norvégiában

Dotkom

Rangos építészeti elismerés Norvégiában

A Pannon GSM Távközlési Rt. tulajdonosának, a Telenornak oslói központját választották meg az ország legjobb irodaépületének.

Az ingatlanpiacon szereplő vállalatok nemzetközi szervezete, az 1949-ben alapított FIABCI idei országos versenyén a Telenor példa értékű központi épülete nyerte le a Norvégia legkiválóbb irodakomplexuma címet. A következő lépés a 2005-ös nemzetközi megmérettetés lesz, ahol a több mint hatvan országot tömörítő szervezet eldönti, ki érdemelte ki a Prix d´Excellence-t.

A Telenor jó esélyekkel várhatja a jövő évi versenyt, hiszen 2003-ban a távközlési szolgáltató bergeni (Nyugat-Norvégia) épületét választották meg a világ legjobbjának. Az ezzel tizedik építészeti díját elnyerő bergeni irodaház a zsűri indoklása szerint kivételesen energiatakarékos üzemeltetésével, a hagyományos és városi építészeti elemek harmonikus elegyítésével, a könnyen átalakítható, nyitott belső terekkel, és nem utolsó sorban az épület természet-közeli, a környezet számára is értékeket nyújtó kialakításával érdemelte ki a nemzetközi elismerést.

A bergeni sikerek után most a norvég fővárosban 2002. szeptember 23-án átadott, 137 ezer négyzetméteres komplexumon a sor, hogy a világ építészetének legjava előtt bizonyítson. A 4,2 milliárd norvég koronás beruházással létrehozott épület hatezer munkahelynek ad otthont, egyesítve azt a negyven különböző irodát, ahol korábban a Telenor alkalmazottai dolgoztak. Az épület fejlett kommunikációs hálózata kötetlen helyszínű, kreatív munkavégzést tesz lehetővé. Az új irodaház révén jelentős mértékben csökkentett üzemeltetési, illetve informatikai költségek évente több mint negyed milliárd koronás megtakarítást jelentenek a szolgáltatónak. Ezt az úgynevezett Fornebu modellt immár nem csak saját szervezetén belül vezette be mindenütt a Telenor, de teljes körű szolgáltatóként más ügyfeleknek is kínálja a létrejöttét lehetővé tevő fejlett megoldásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek