Connect with us

technokrata

Nexon: Ismét informatikai cég a legjobb munkahelyek között

Dotkom

Nexon: Ismét informatikai cég a legjobb munkahelyek között

Az informatikai cégek évek óta rendszeresen érnek el dobogós helyezést a Hewitt Inside és Figyelő Legjobb Munkahely-felmérésében. Két évvel ezelőtt a Nexon elsőként végzett. Tavaly a Microsoft Magyarországnak sikerült ugyan ez a bravúr, míg a National Instruments Europe Kft. a második helyezést érte el. November 3-án ismét a Nexon ügyvezető igazgatója, Ocskay Szilárd állhatott fel a képzeletbeli dobogóra a Westend Hilton Hotelben megrendezett díjátadó ünnepségen.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Legjobb Munkahely-felmérésben 95 vállalat 19.265 dolgozója vett részt. A díjakat két – Kis- és középvállalatok, valamint Nagyvállalatok – kategóriában osztották ki a szervezők. A kutatás eredményei alapján 2004-ben Magyarország Legjobb Munkahelye a Debreceni Hőszolgáltató Rt. és a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. lett.

A kis- és középvállalatok kategóriában a második helyezést a Nexon érte el – ezzel ismét bekerült egy informatikai cég a dobogósok közé. Ugyan tavaly a cégvezetés döntése alapján nem indult a vállalat, két évvel ezelőtt viszont aranyérmet nyert a megmérettetésen.

Mi az, amit jobban tudnak az IT cégek?
A felmérés eredményeiből kiderült, hogy a különböző iparágakat tekintve, az IT/telecom szektorban dolgozók mondanának le legnehezebben munkájukról, ha megnyernék a lottó főnyereményt. Ocskay Szilárd, a Nexon ügyvezető igazgatója szerint munkatársaiban óriási a szakmai büszkeség. A Nexon töretlenül fejlődött az elmúlt 15 évben, és vezető pozíciót vívott ki a hazai humáninformatikai piacon. A felmérés eredményei szerint a munkatársak 94%-a szívesen beszél másoknak a cég termékeiről, szolgáltatásairól, büszke arra, hogy a Nexonnál dolgozik. Ez azonban még nem minden.

A második ok, mely magyarázhatja az informatikai cégek kiemelkedő eredményeit, az a munkavégzéshez szükséges korszerű eszközök biztosítása. Ahogy Ocskay Szilárd fogalmaz: „Ebben a szakmában az emberek munkája és hobbija nem válik szét. Éppen ezért fontos, hogy a programozók munkahelyi környezete a legkorszerűbb legyen, minden tudáshoz, szakmai anyaghoz hozzáférjenek, és minden eszköz a rendelkezésükre álljon. A Nexonnál igyekszünk mindig olyan eszközöket – számítógépeket, monitorokat, székeket és így tovább –kiválasztani, melyek tényleg a legjobb minőséget képviselik. Az eredmények nyilvánvalóak. Néhány évvel ezelőtt munkatársaink még a távmunka előnyeit ecsetelték számunkra, pedig a vezetéssel akkor is úgy gondoltuk, hogy a csapatszellemet csak a közös feladatvégzés alakítja ki. Az, hogy munkatársaink számára jó munkahelyi környezetet, valamint a legjobb eszközöket biztosítjuk, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy szeretnek bejárni a munkahelyükre.”

A vezetés szerepe
Az idei Legjobb Munkahely-felmérés eredményei bizonyítják, a felső vezetésnek nagy szerepe van abban, mennyire elégedettek a dolgozók munkahelyükkel.

A Nexon esetében a felső vezetésbe vetett bizalom különösen erős. Míg a felmérésben részt vett 95 vállalatnál a munkavállalók átlagosan 41%-a gondolja úgy, hogy a felső vezetés jól irányítja a vállalatot, a Nexon esetén ez az arány 82%. Ugyanígy, míg a teljes mintában csak a dolgozók 29%-a van meggyőződve arról, hogy a felső vezetés egyaránt figyelembe veszi a vállalati és a munkavállalói érdekeket, a Nexon esetén ez az arány 70%.

Ennél a cégnél a vezetők hisznek a nyitott ajtó politikában, munkatársaik bármikor bemehetnek hozzájuk egy-egy ötlettel, újító szándékkal. Ocskay Szilárd szerint fontos, hogy a munkatársak érezzék, a vezetők odafigyelnek rájuk.

Ilyen módszerekkel lehetett elérni, hogy a cég ismét felkerüljön a Legjobb Munkahelyek dobogójára, annak ellenére, hogy a munkatársak egész évben maximális teljesítményt nyújtottak. Elkészült a Nexon bérügyviteli programjának Windows-os verziója, a nexONBÉR, a verzióváltást több mint kétezer ügyfélnél kell kiviteleznie a cég szakembereinek. Emellett megújult a Nexon szinte teljes portfoliója. Az új bérügyviteli program mellé új HR modul is készült, és jövőre kerül piacra az új toborzás és cafeteria modul. Ocskay Szilárd szerint termék-portfoliójuk olyan ütemben fejlődik, hogy minden évben újabb és újabb megoldásokkal tudnak megjelenni a piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp