Connect with us

Magyarországon is elérhető a Token alapú azonosítási technológia

Dotkom

Magyarországon is elérhető a Token alapú azonosítási technológia

A Microsoft Magyarország és az RSA Security bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé vált az RSA SecurID token alapú azonosítási technológia, amely még nagyobb biztonságot nyújt a Windows operációs rendszerrel dolgozók számára.

A Microsoft és az RSA Security 2004. februárjában a San Francisco-i RSA biztonsági konferencián jelentette be, hogy együttműködésre lépnek egymással, melynek keretében a Microsoft két faktoros azonosítási technológiával vértezi fel Windows rendszereit. A token alapú felhasználó-azonosításra a Microsoft Windows-ba épített támogatás áll majd rendelkezésre, mely a felhasználói név és jelszó mellett lehetővé teszi az RSA SecurID megoldása által biztosított, egyszer használatos azonosítóval történő hozzáférést a hálózati és lokális erőforrásokhoz, úgy online mint offline üzemmód esetén.

A két vállalat hazai partnertalálkozóján közzétette, hogy októbertől Magyarországon is kapható a Microsoft által támogatott és javasolt biztonsági megoldás. A találkozón, melyen a Microsoft Magyarország kiemelt partnerei és rendszerintegrátorai illetve az RSA hazai disztribútora és forgalmazói vettek részt, bemutatásra került az RSA SecurID for Microsoft Windows token alapú azonosítási technológia, amely megoldással a felhasználói azonosítás és hozzáférés engedélyezés immár a legmagasabb biztonsági elvárásoknak is eleget tesz. A megújult technológia fontos előnye, hogy az most már a Windows 2003 szervertermékek által is támogatottá és kompatibilissé vált.

Az RSA és a Microsoft közös fejlesztésének lényege, hogy az RSA által fejlesztett SecurID token megoldás segítségével a felhasználó adott időintervallumonként – alapból 60 másodpercenként – egyedi, változó kód birtokába jut. Összeállítva a felhasználó által ismert, a tokenhez tartozó PIN kódot és az előbbi ugrókódot, előáll az úgynevezett „passcode”, amelyet jelszó helyett a megszokott Windows bejelentkező képernyőn adhatunk meg. Ezzel a címtárszolgáltatással szinkronizált módon folyamatosan változó jelszóval az értékes vállalati információk hatékonyabb védelmére nyílik lehetőség, hiszen a felhasználó mindössze saját PIN kódját kell, hogy megjegyezze, mégis folyamatosan a vállalat által előírt hosszúságú és változó kóddal azonosíthatja magát. A felhasználók kényelmét szolgálandó a tokenek többféle formátumban kerülnek forgalomba, úgy mint USB kulcs, smart card, számológép vagy kulcstartó, de létezik szoftveres változat is.

„A Microsoft az RSA-val együttműködésben olyan számítástechnikai környezetet hozott létre, amely lehetővé tesz, hogy a vállalat a biztonságos hozzáférést kiterjessze bármely felhasználóra, bizalmas partnerre, ügyfélre vagy viszonteladóra” – mondta Papp István, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő