Connect with us

technokrata

Karcsúsodik az Informatikai és Hírközlési Minisztérium

Dotkom

Karcsúsodik az Informatikai és Hírközlési Minisztérium

Újabb lendületet vesz a szakmai munka és növekszik az ellenőrzés szerepe.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a mai miniszteri értekezleten bejelentette, hogy befejeződött a júniusban megindított szervezetkorszerűsítési program. Az elmúlt két esztendő tapasztalatai alapján és az új kormányprogram által kijelölt feladatoknak megfelelően karcsúsodik a minisztérium szervezete, ugyanakkor megnövekszik a tárca szabályozási és ellenőrzési munkája:

Karcsúsodik és fiatalodik a Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A minisztérium létszáma hozzávetőleg 10 százalékkal csökken. A korábbi 4 helyett a jövőben 3 helyettes államtitkár irányítja a szakmai munkát. Távozik dr. Bakonyi Péter és Mohácsi Béla. Összevonásra kerül a stratégia készítés és az elektronikus szolgáltatások fejlesztése. November 15-étől Pajna Sándor lesz a területért felelős helyettes államtitkár.

Egységes irányítás alá kerül az informatikai és a hírközlési szabályozás. A megnövekedő szabályozási feladatokat dr. Bánkúti Erzsébet, a korábbi hírközlési helyettes államtitkár irányítja majd.

Átalakul a pályázati rendszer. A pályázati programok tervezése és indítása a Stratégiai és e-szolgáltatások helyettes államtitkárság kizárólagos feladata lesz. A minisztérium a jövőben a pályázatok lebonyolításával erre szakosodott külső szervezeteket bíz meg. Ezzel összhangban a tárca nagyobb figyelmet fordít a programok tervezésére és a végrehajtás ellenőrzésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp