Connect with us

Hamarosan újabb csúcsszintű domainek jelenhetnek meg

Dotkom

Hamarosan újabb csúcsszintű domainek jelenhetnek meg

A múlt héten jelentették be, hogy a .travel és a .post csúcsszintű domainek bevezetéséről szóló tárgyalások a végső stádiumba léptek.

Amint arról egy hónapja írtunk, az Európai Unióban a jövő év nyarának elejétől jelenhetnek meg az EU TLD-jű domainek. Ezek igénylésének van azonban egy komoly feltétele: a kérelmezőnek az Európai Unióban kell rendelkeznie lakóhellyel (vagy telephellyel, üzleti vállalkozások esetén). Arra azonban nem kell számítani – legalábbis a kezdeti időszakban biztosan nem -, hogy a közel 50 millió, már regisztrált TLD több mint felét kitevő .com-ot a .eu leszorítja vezető helyéről. A regisztrációkat kezelő EURid szervezet az első évben egymillió bejegyzéssel számol (összehasonlításképp: 8 millió .de és 4 millió .uk bejegyzés volt egy hónappal ezelőtt nyilvántartva).

Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) két, merőben más hátterű csúcsszintű domainnel kapcsolatos tárgyalásokról számolt be a múlt héten. A szerdai bejelentés szerint végső stádiumába értek a .travel és a .post TLD-vel kapcsolatos megbeszélések, mind a technikai, mind az üzleti szempontokat tekintve. Ha sikerül dűlőre jutnia a tárgyaló feleknek, akkor pár hónappal később már meg is kezdődhetnek az ilyen igénylések.

Az ICANN egyébként összesen 10 új TLD bevezetésével foglalkozik párhuzamosan; például a .xxx, a .jobs és a .asia vár még használatba vételre. Ezzel – ha nem is jelentősen, de azért – bővül a már eddig meglévő 250 csúcsszintű domain köre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom