Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan újabb csúcsszintű domainek jelenhetnek meg

Dotkom

Hamarosan újabb csúcsszintű domainek jelenhetnek meg

A múlt héten jelentették be, hogy a .travel és a .post csúcsszintű domainek bevezetéséről szóló tárgyalások a végső stádiumba léptek.

Amint arról egy hónapja írtunk, az Európai Unióban a jövő év nyarának elejétől jelenhetnek meg az EU TLD-jű domainek. Ezek igénylésének van azonban egy komoly feltétele: a kérelmezőnek az Európai Unióban kell rendelkeznie lakóhellyel (vagy telephellyel, üzleti vállalkozások esetén). Arra azonban nem kell számítani – legalábbis a kezdeti időszakban biztosan nem -, hogy a közel 50 millió, már regisztrált TLD több mint felét kitevő .com-ot a .eu leszorítja vezető helyéről. A regisztrációkat kezelő EURid szervezet az első évben egymillió bejegyzéssel számol (összehasonlításképp: 8 millió .de és 4 millió .uk bejegyzés volt egy hónappal ezelőtt nyilvántartva).

Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) két, merőben más hátterű csúcsszintű domainnel kapcsolatos tárgyalásokról számolt be a múlt héten. A szerdai bejelentés szerint végső stádiumába értek a .travel és a .post TLD-vel kapcsolatos megbeszélések, mind a technikai, mind az üzleti szempontokat tekintve. Ha sikerül dűlőre jutnia a tárgyaló feleknek, akkor pár hónappal később már meg is kezdődhetnek az ilyen igénylések.

Az ICANN egyébként összesen 10 új TLD bevezetésével foglalkozik párhuzamosan; például a .xxx, a .jobs és a .asia vár még használatba vételre. Ezzel – ha nem is jelentősen, de azért – bővül a már eddig meglévő 250 csúcsszintű domain köre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés