Connect with us

Négyszereplőssé bővülhet a magyar mobiltelefon piac!

Dotkom

Négyszereplőssé bővülhet a magyar mobiltelefon piac!

Két olyan távközlési vállalat is beadta pályázatát, amely jelenleg nincs jelen a magyar mobiltelefon piacon.

Az UMTS tender pályázatainak beadása nyomán megteremtődött annak a lehetősége, hogy az eddig háromszereplős magyarországi mobiltelefon piacon egy újabb szereplő is megjelenhessen, mivel két olyan távközlési vállalat is beadta pályázatát, amely jelenleg nincs jelen a magyar mobiltelefon piacon.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság által a harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatás (UMTS) nyújtására felhasználható rádiófrekvencia-sávok használati jogosultságára meghirdetett tenderre 5 szolgáltató, összesen 11 pályázatot adott be a november 2-ai határidőig.

Az augusztus 31-én meghirdetett tenderen a három jelenlegi magyarországi GSM szolgáltató – a Pannon GSM Távközlési Rt., a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. és a Vodafone Magyarország Rt. – egyaránt pályázott mindhárom, a részükre fenntartott blokkra.

Az új piacra lépők számára megnyitott negyedik blokkra a dán távközlési vállalat, a TDC leányvállalatán, a HTCC-n keresztül, valamint a svéd TELE2 2004-ben megnyitott magyarországi érdekeltségén keresztül adott be pályázatot.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, Pataki Dániel szerint a 2004 januárjában hatályba lépett új hírközlési törvény elérni látszik a célját, élénkül a verseny a magyar távközlési piacon, a pályázat iránti nagy érdeklődés és különösen az esetleges új belépő megjelenése azt jelzi, hogy a magyar piac iránt komoly a bizalom és a pályázat kiírására valóban jó időben került sor. Az elnök szerint a pályázók száma azt is jelzi, hogy az által a kiíráskor megfogalmazott célok a piacon megfelelő fogadtatásra leltek. A hatóság a társadalmi haszon maximalizálására törekszik, eleget téve a fogyasztói, a kormányzati és a befektetői elvárásoknak, tette hozzá.

Kovács Kálmán az Informatikai és Hírközlési Minisztérium minisztere elmondta, a folyamatok igazolják, hogy elképzeléseink helyesek voltak és a verseny valóban a fogyasztókat, a magyar lakosságot és az itt tevékenykedő vállalatokat szolgálja.

A meghirdetett frekvencia blokkok 15 évre nyerhetőek el. A pályázat biztosítja, hogy a harmadik generációs mobiltelefon szolgáltatást a fogyasztók már 2006. januárjától igénybe vehessék.

Az UMTS a hagyományos mobiltelefon-beszélgetések minőségének javítása mellett jelentősen növeli az adatátviteli sebességet, ezáltal a mobiltelefonon Internet alapú multimédia-szolgáltatások is elérhetőek lesznek.

A pályázat lebonyolítására az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény és a frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverés és pályázat szabályairól szóló kormányrendelet alapján, a pályázati kiíráshoz tartozó dokumentáció feltételei szerint kerül sor.

A pályázat menetrendje szerint a hatóság december elején hirdet eredményt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő