Connect with us

technokrata

Hat település 2, 7 milliárd forint támogatást nyert e-ügyintézéshez

Dotkom

Hat település 2, 7 milliárd forint támogatást nyert e-ügyintézéshez

2,7 milliárd forintnyi támogatást nyert el 6 település az önkormányzati elektronikus ügyintézés bevezetését segítő uniós informatikai pályázaton.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program – az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szakmai közreműködésével lebonyolított – „Szolgáltató önkormányzat, az önkormányzatok információ-szolgáltató tevékenységének fejlesztése” (GVOP-2004-4.3.1) pályázaton ezidáig 6 nyertest hirdetett ki az Irányító Hatóság.

A nyertes önkormányzatok (Eger, Kecskemét, Szekszárd, Szombathely, Pécs, Veszprém) nagy részben uniós forrásból valósíthatja meg a pályázatban vállalt hatékony, átlátható és ügyfélorientált elektronikus ügyintézés megteremtését. A településeknek odaítélt uniós támogatás mértéke mintegy 2,7 milliárd forint, ez pedig annyit jelent, hogy összesen 3 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg az informatikai rendszerek kiépítésére rendelkezésre álló két évben. A támogatást többek között online közigazgatási információk szolgáltatására, valamint az e-ügyintézés gyakorlati megvalósítására, hatékonyságának, átláthatóságának és a folyamat irányíthatóságának növelésére fordítják.

A projektek végső nyertese természetesen a lakosság, mivel az ügyintézés jelentősen egyszerűbbé, a sorban állás megszűnésével gyorsabbá is válik. Az egységes e-közigazgatási rendszerek szolgáltatásai elérhetővé válnak majd a városokban és a térségükben működő kis- és középvállalkozások számára is, ez pedig hozzájárulhat a cégek gazdasági aktivitásának és üzleti lehetőségeinek erősödéséhez.

A sikeresen pályázó önkormányzatokkal támogató levél átvételét követő 30 napon belül köti meg a támogatási szerződést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatkezeléssel foglalkozó társasága, az IT Információs Társadalom Kht. A nyertes önkormányzatok informatikai rendszereik teljes kialakítását a következő két évben vállalták, de egyes funkciókat már jövő év tavaszán használatba vehetnek az állampolgárok.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp