Connect with us

Az Integris az Oracle első alkalmazás-hosting partnere Magyarországon

Dotkom

Az Integris az Oracle első alkalmazás-hosting partnere Magyarországon

A hosting megállapodás keretében a szofverlicenceket az Integris vásárolja meg az Oracle-től.

Az Oracle Hungary megkötötte első magyarországi hosting partneri megállapodását az Integris Rendszerház Kft.-vel – korábbi nevén a Rába Szolgáltatóházzal. Az Integris jelenleg a Rába Csoport számára nyújt hosting szolgáltatásokat, ezen belül az informatikán túl könyvelési és humán ügyviteli szolgáltatásokat is. Az Oracle és az Integris együttműködése annak az egyre erősödő piaci folyamatnak kíván elébe menni és megfelelni, amelyben a nagyvállalatok mellett egyre több kisebb cég is az informatikát már ugyanúgy külső szolgáltatóktól veszi igénybe, mint más üzleti infrastruktúra elemeket, például az energiaellátást, a távközlési vagy a szállítási szolgáltatásokat.

A hosting partneri tevékenység ellátása jelentős erőforrás-igénnyel jár, mind tárgyi erőforrások (hardverpark), mind szaktudás tekintetében. Az Integris több mint 30 éves informatikai szolgáltatói múltja alapján mindezzel a tudással és tapasztalattal rendelkezik, és az informatika mellett könyvviteli és humán-erőforrás kezelési szolgáltatásokat is nyújt. Az Oracle számára az együttműködés azért előnyös, mert így olyan területeken bővítheti ügyfélkörét és növelheti licenceladásait, ahol direkt licencértékesítéssel ez kevésbé lenne lehetséges.

A hosting megállapodás keretében a szofverlicenceket az Integris vásárolja meg az Oracle-től, amelyet meglévő hardver-infrastruktúráján futtat és képzett szakemberei segítségével üzemeltet. Az ügyfél szolgáltatási szerződést köt az Integrisszel, pontosan definiálva a szolgáltatások körét és minőségét. Az adatok és információk természetesen az ügyfél tulajdonában vannak, tehát a megállapodásból bármikor igény szerint kiléphet.

Az Integris az eddigiekben az Oracle ERP, és pénzügyi elemző és termelésirányítási alkalmazását nyújtotta szolgáltatási formában, amelyek köre a későbbiekben az ügyfelek igényei szerint bővülhet az Oracle bármely egyéb szoftverével. Az Oracle a jelenleg üzemeltetett számos világszínvonalú üzleti alkalmazása jó lehetőséget teremthet további alkalmazások bevezetésére akár legjelentősebb ügyfelüknél, a Rába Csoportnál, akár más ügyfeleknél.

Bár az Oracle nyitott arra, hogy a későbbiekben további hosting partnerekkel működjön együtt, éppen a jelentős erőforrásigény miatt várhatóan a gyakorlatban jelentősen nem fog bővülni az ilyen partnerek köre.

Az Integris független szolgáltatóként csak ez év őszén jelent meg az informatikai piacon, külső üzleti kapcsolatait most kezdi kiépíteni. A cég reményei szerint – elsősorban a nyugat-magyarországi régióban – az elkövetkező időszakban számos új ügyfél számára tudja bizonyítani a hosting szolgáltatások előnyeit. Ma már minden gazdálkodó szervezet hatékony működésének alapfeltétele informatikai rendszerének fejlettsége, és az informatikai infrastruktúra rendszerek működtetése jellemzően nem ágazat-specifikus tevékenység, így új ügyfelek a gazdaság minden szektorából várhatók. Természetesen a különböző gazdálkodó szervezeteknek mindig vannak tevékenység-specifikus alkalmazási rendszerei. Amennyiben ezeknek a fejlesztéséhez és a végfelhasználók támogatásához az Integris nem rendelkezik megfelelő erőforrásokkal, abban az esetben az Oracle-től illetve egyéb partnereitől kap támogatást.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek

Dotkom