Connect with us

Hirdetés

technokrata

Spam: megrendülhet a bizalom az online kereskedelemben

Dotkom

Spam: megrendülhet a bizalom az online kereskedelemben

A Clearswift legújabb Spam Index felmérése szerint szeptemberben az egészségügyi szállítók hírneve jelentősen csorbult a tiltott gyógyszeripari ajánlatokat terjesztő spamek következtében.

A Clearswift legújabb Spam Indexe szerint a gyógyszeripari kéretlen levelek aránya 57,6%-ra növekedett. A Pfizer vállalat, a Viagra gyártója bejelentette, hogy törvényesen fellép a levélszemét-küldők ellen, mivel egy felmérés szerint a férfiak 25%-a a Pfizer céget tartotta felelősnek a Viagrával kapcsolatos levélszemétért.

A kéretlen levelek azonban nem csak a fogyasztók egészségére és a gyógyszeripari márkák hírnevére nézve károsak. Szeptemberben az online kiskereskedelemhez kapcsolódó csalások száma is nagymértékben megnövekedett, és ha ez a tendencia folytatódik, megrendülhet az emberek bizalma az online kereskedelemben, és komoly károkat szenvedhet a digitális gazdaság.

„A Pfizer precedenst teremtett azzal, hogy törvényes eszközökkel lépett fel a levélszemét-küldők ellen, azonban kicsi a valószínűsége annak, hogy más vállalatok is hadat üzennek a spam küldőknek.” – mondta el Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója – „Az ilyen tevékenységet folytató weboldalak perelése vagy a domainnevek lefoglalása durva lépés, de hosszú távon mindenképpen hasznos lehet. Addig is a kéretlen levelek elleni harc során fel kell használnunk a legfejlettebb technológiákat, és többszintű megközelítést kell kialakítanunk a tartalombiztonság területén.” – tette hozzá Alyn Hockey.

A Clearswift ugyancsak szeptemberben kerekasztal beszélgetést szervezett a levélszemét-helyzetről. A beszélgetés résztvevői — többek között a Spamhaus, a Direct Marketing Association és a DTI — egyetértettek abban, hogy az oktatás és a törvényi eszközök alapvető fontosságúak ugyan, de ezek csak minimális mértékben szorítják vissza a kéretlen leveleket, és továbbra is a technológiai módszer a legjobb védekezés a levélszemét ellen.

A Spam Index felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték. A spamActive a MAILsweeper Business Suite II többszintű levélszemét-védelmének egyik fontos összetevője. A naponta nyolcszor frissített spamActive összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés