Connect with us

Spam: megrendülhet a bizalom az online kereskedelemben

Dotkom

Spam: megrendülhet a bizalom az online kereskedelemben

A Clearswift legújabb Spam Index felmérése szerint szeptemberben az egészségügyi szállítók hírneve jelentősen csorbult a tiltott gyógyszeripari ajánlatokat terjesztő spamek következtében.

A Clearswift legújabb Spam Indexe szerint a gyógyszeripari kéretlen levelek aránya 57,6%-ra növekedett. A Pfizer vállalat, a Viagra gyártója bejelentette, hogy törvényesen fellép a levélszemét-küldők ellen, mivel egy felmérés szerint a férfiak 25%-a a Pfizer céget tartotta felelősnek a Viagrával kapcsolatos levélszemétért.

A kéretlen levelek azonban nem csak a fogyasztók egészségére és a gyógyszeripari márkák hírnevére nézve károsak. Szeptemberben az online kiskereskedelemhez kapcsolódó csalások száma is nagymértékben megnövekedett, és ha ez a tendencia folytatódik, megrendülhet az emberek bizalma az online kereskedelemben, és komoly károkat szenvedhet a digitális gazdaság.

„A Pfizer precedenst teremtett azzal, hogy törvényes eszközökkel lépett fel a levélszemét-küldők ellen, azonban kicsi a valószínűsége annak, hogy más vállalatok is hadat üzennek a spam küldőknek.” – mondta el Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója – „Az ilyen tevékenységet folytató weboldalak perelése vagy a domainnevek lefoglalása durva lépés, de hosszú távon mindenképpen hasznos lehet. Addig is a kéretlen levelek elleni harc során fel kell használnunk a legfejlettebb technológiákat, és többszintű megközelítést kell kialakítanunk a tartalombiztonság területén.” – tette hozzá Alyn Hockey.

A Clearswift ugyancsak szeptemberben kerekasztal beszélgetést szervezett a levélszemét-helyzetről. A beszélgetés résztvevői — többek között a Spamhaus, a Direct Marketing Association és a DTI — egyetértettek abban, hogy az oktatás és a törvényi eszközök alapvető fontosságúak ugyan, de ezek csak minimális mértékben szorítják vissza a kéretlen leveleket, és továbbra is a technológiai módszer a legjobb védekezés a levélszemét ellen.

A Spam Index felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték. A spamActive a MAILsweeper Business Suite II többszintű levélszemét-védelmének egyik fontos összetevője. A naponta nyolcszor frissített spamActive összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő