Connect with us

Intel-Clearwire: Vezeték nélküli szélessáv WiMAX hálózatok felhasználásával

Dotkom

Intel-Clearwire: Vezeték nélküli szélessáv WiMAX hálózatok felhasználásával

A közös fejlesztési szerződés elsősorban az olyan jövőbeni termékekre vonatkozik, amelyek támogatják az IEEE 802.16e szabványt WiMAX megoldások számára – ezek elsősorban infrastrukturális berendezésekben és notebookokban találhatók.

Az Intel és a Clearwire, Craig McCaw vezeték nélküli szolgáltatások nyújtó vállalata bejelentették, hogy közösen fejlesztenek és alkalmaznak vezeték nélküli szélessávú képességeket, a WiMAX hálózatok felhasználásával.

Az együttműködés részeként a Clearwire WiMAX hálózatokat kíván telepíteni a NextNet Wireless (a Clearwire egy leányvállalata) által nyújtott vezeték nélküli szélessávú berendezés használatával, mely a jövő Intel szilíciumos termékeit foglalja magában. A Clearwire-rel közös fejlesztési szerződés elsősorban az olyan jövőbeni termékekre vonatkozik, amelyek támogatják a hamarosan bemutatásra kerülő IEEE 802.16e szabványt WiMAX megoldások számára, amelyeket elsősorban infrastrukturális berendezésekben és notebookokban találhatók. A WiMAX egy olyan fejlődő vezeték nélküli szabvány, amely nagysebességű szélessávú csatlakozást biztosít mind a fix, mind a mobil vezeték nélküli hálózatok számára.

A megegyezés emellett kitér egy jelentős befektetésre is, amelyet az Intel Capital, az Intel stratégiai befektetési programja eszközölne a Clearwire vállalatban. Az Intel Capital stratégiája szerint 150 millió amerikai dollárt invesztál a vezeték nélküli technológiába, amely segítséget nyújtana a nagysebességű vezeték nélküli hálózatok elterjedésének felgyorsításában világszerte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom