Connect with us

technokrata

A Microsoft rekordnagyságú nyereséget ért el az első negyedévben

Dotkom

A Microsoft rekordnagyságú nyereséget ért el az első negyedévben

A Halo 2 videojátékra már másfélmillió előzetes megrendelés érkezett.

A Microsoft Corporation közzétette, hogy a 2004. szeptember 30-ával zárult negyedévben 9,19 milliárd dollár árbevételre tett szert, ami a múlt év hasonló időszakában elért 8,22 milliárd dollárhoz képest 12 százalékos növekedést jelent. Az első negyedéves üzemi eredmény 4,05 milliárd dollár, míg a nettó eredmény 2,90 milliárd dollár. Az egy részvényre eső nyereség meghaladta a Microsoft előrejelzésében szereplő 0,02 dollárt, és 0,27 dollárt tett ki, amely magában foglalja a részvényesek kárpótlására fordított összeget is.

A Microsoft alapvető platformtermékei iránti fokozott üzleti felhasználói igények, valamint a PC- és szerver eladások növekedése révén jelentősen megemelkedett az ügyfélszoftverek, az „infomunkás” szoftverek, valamint a kiszolgálói szoftverek és eszközök eladása. A kiszolgálók és az eszközök forgalma 19%-kal nőtt, elsősorban a Windows Server, az SQL Server és az Exchange Server révén.

Jól teljesítettek a Microsoft otthoni felhasználók számára fejlesztő üzletágai is. A továbbra is erős internetes hirdetési piacnak köszönhetően az MSN a tavalyi év hasonló időszakának forgalmát 10%-kal meghaladva ismét nyereséggel zárta a negyedévet.

A Home and Entertainment divízió bevétele az Xbox konzolok és játékok sikerének köszönhetően 9%-kal nőtt, míg az üzemi veszteség a tavalyi év első negyedévéhez képest több mint 47%-kal csökkent, főként a Xbox játékok vártnál jobb értékesítése révén. A november 9-én kibocsátandó Halo 2 minden idők egyik legnagyobb érdeklődéssel várt videojátéka, amelyre már rekordnak számító, másfélmillió előzetes megrendelés érkezett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp