Connect with us

Steve Ballmer: a hackerek egyre okosabbá válnak

Dotkom

Steve Ballmer: a hackerek egyre okosabbá válnak

A Microsoft vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy az Interneten át támadó behatolók tudása és taktikája egyre kifinomultabbá válik.

A redmondi szoftverfejlesztő cég vezetője szerint naivitás lenne azt hinni, hogy a vállalat képes minden biztonsági rést megszüntetni az összes, általuk készített termékben, még annak ellenére sem, hogy mérnökeik mindent megtesznek ennek érdekében. Egy, a Gartner által szervezett iparági tanácskozáson szólalt fel Ballmer, aki egyben elmondta azon véleményét is, miszerint a hackerek egyre okosabbá válnak.

Mindamellett a Microsoft folyamatos erőfeszítéseket tesz azért, hogy rendszerei mind biztonságosabbá váljanak, például a Windows Server 2003 közelgő javítócsomagja, az SP1 révén. ˝Azt hiszem, mi alapvetően többet tanultunk a biztonságról, mint bárki más a világon.˝ – mondta Ballmer, aki azt is elismerte, hogy szoftvereik elterjedtsége egyben gátat is szab a biztonságosság kiteljesedésének. A Microsoft operációs rendszerei futnak a világ személyi számítógépeinek több mint 90 százalékán – még ha a vállalat teljesen sebezhetetlenné is tudná tenni minden termékét, a felhasználók mindegyike akkor sem frissítené rendszerét.

Ráadásul egyre nagyobb problémát jelent az is, hogy ahhoz, hogy valaki képes legyen egy sikeres internetes betörést, online támadást végrehajtani, egyre kevesebb energia szükséges. Többnyire a nagy internetes féregjárványoknak is az biztosít ˝táptalajt˝, hogy egy-egy komoly sebezhetőség kihasználásának részletes módját (a hiba javításának megjelenése után egyre hamarabb) közzéteszik az Interneten. Így voltaképpen minimális tudással is komoly károkat lehet már okozni, hiszen ha az ˝agymunkát˝ mások elvégzik, akkor csak azokra az eszközökre kell ráakadni, amelyek mindezt egyszerűvé teszik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom