Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hányan szerezték be a Windows XP SP2-t?

Dotkom

Hányan szerezték be a Windows XP SP2-t?

Népszerű-e a Microsoft legújabb javítócsomagja, vagy sem? Tippeljen, majd kattintson.

A Windows XP második javítócsomagját augusztus elején jelentette be a szoftverfejlesztő óriás. Útjára bocsátásakor azt is közölték, hogy az SP2 világméretű bevezetési folyamatának részeként 25 nyelvre honosítják a szoftvert az elkövetkező két hónap során, és letöltéssel, kiskereskedelmi terjesztéssel, ingyenes CD-ken, valamint új számítógépekre előtelepítve juttatják el a számítógépgyártókhoz, a vállalati ügyfelekhez és az egyéni felhasználókhoz. Az SP2 szervizcsomag az Automatikus frissítés szolgáltatás segítségével körülbelül 100 millió felhasználóhoz fog eljutni a következő két hónapban – állt a Microsoft nyár végi terveiben.

Nos, nézőpont kérdése, hogy sikerült-e teljesíteni ezt a célt avagy sem. Redmond ugyanis bejelentette, hogy az SP2 eddig több mint 106 millió példányát terjesztették el a világon. Ebből azonban ˝csak˝ körülbelül 90 millió talált gazdára az internetes frissítés keretei között – további 16 milliót CD-n keresztül szállítottak le a megrendelőknek. Pedig a letöltések felfutásához az is hozzájárult, hogy a megjelenést követően igen gyorsan debütált a peer to peer hálózatokon is a javítócsomag. Sokan letöltötték, és használatba vették az operációs rendszer biztonsági beállításait, webböngészőjét és médialejátszóját felfrissítő csomagot, ám pár nappal a megjelenés után a Microsoft úgy döntött, hogy ez a terjesztés sérti az érdekeit, ezért az USA Digital Millennium Copyright Actra hivatkozva számos esetben elérte, hogy a javítócsomag hostolását végző webmesterek megszüntették az SP2 általuk biztosított elérhetőségeit.

A Windows XP második javítócsomagja számos előnnyel kecsegteti a felhasználókat: például elősegíti a számítógép védelmét a kártékony mellékletektől, és növeli a biztonságot a Web böngészése közben is. Használatával elkerülhető a megbízhatatlannak tűnő file-ok letöltése, csökkenthető a felugró hirdetések száma. Az SP2 tűzfalas védelmet nyújt a rendszerindítástól a leállításig, mindamellett a felhasználó kézben tarthatja a biztonsági beállításokat és könnyedén elérheti a legújabb frissítéseket is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés