Connect with us

Hirdetés

technokrata

A piac megérett a 17 colos noteszgépekre

Dotkom

A piac megérett a 17 colos noteszgépekre

A Dell rendszerint csak akkor lép be a fogyasztói számítástechnika piacának egy szegmensébe, ha már elég érettnek tartja azt – mint például most a 17 colos LCD-vel bíró notebookok területét.

Az egyik legnagyobb számítógép-forgalmazó a világon az amerikai székhelyű Dell. A noteszgépek piacán is komoly szeletet hasít ki magának az értékesítések képzeletbeli tortájából, mindezidáig azonban nem kínált olyan notebookot, mely 17 colos képátlójú LCD-vel lett volna felszerelve. Ennek oka az, hogy a Dell ˝szeret˝ kivárni, s csak akkor belépni egy szegmensbe, ha abban már megüt egy bizonyos mércét a fogyasztói igények mennyisége.

Habár hordozható számítógépből már jó ideje kínál a forgalmazó számítási teljesítményben a desktop PC-ket is leköröző változatot (Inspiron XPS), még ennek is ˝csak˝ 15,4 colos folyadékkristályos kijelzője van. A riválisok viszont már jó ideje árulnak 17 colos LCD-vel bíró változatokat is: például az Apple (mint az egyik legrégebbi jelentkező ezen piacon) vagy a HP, a Toshiba és a Gateway. Utóbbiak hátránya – vásárlói szemszögből – az érzékelhetően magasabb ár (a nagyobb fogyasztásról és rosszabb hordozhatóságról nem is beszélve).

A karácsonyi bevásárlószezon kezdetével (az USA-ban ezt hagyományosan a Mindszentek utáni első hétvégére teszik) azonban változtatni kíván eddigi politikáján a Dell, s közölte, hogy nemzetközi szinten kezdi meg a 17 colos LCD-vel bíró notebookok forgalmazását. Habár konkrét összegeket a múlt heti bejelentéskor nem árult el a cég szóvivője, versenyképes árakat kell kialakítaniuk, ha labdába kívánnak rúgni a piacon. Igaz, hogy ez (még) az a szegmens, ahol a forgalmazók az olcsóbb modellekhez képest nagyobb árrést alkalmazhatnak, így nem valószínű, hogy 1500 dollárnál alacsonyabb áron kerülnek majd forgalomba a Dell új notebookjai. Ezek a típusok – az NPD Group felmérése szerint – átlagosan ugyanis 2000 dollárért vásárolhatók meg, habár például a HP Pavilion zd7000-ese igencsak nyomott áron, már 1300 dollárért is megvásárolható (Interneten keresztül).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés