Connect with us

A piac megérett a 17 colos noteszgépekre

Dotkom

A piac megérett a 17 colos noteszgépekre

A Dell rendszerint csak akkor lép be a fogyasztói számítástechnika piacának egy szegmensébe, ha már elég érettnek tartja azt – mint például most a 17 colos LCD-vel bíró notebookok területét.

Az egyik legnagyobb számítógép-forgalmazó a világon az amerikai székhelyű Dell. A noteszgépek piacán is komoly szeletet hasít ki magának az értékesítések képzeletbeli tortájából, mindezidáig azonban nem kínált olyan notebookot, mely 17 colos képátlójú LCD-vel lett volna felszerelve. Ennek oka az, hogy a Dell ˝szeret˝ kivárni, s csak akkor belépni egy szegmensbe, ha abban már megüt egy bizonyos mércét a fogyasztói igények mennyisége.

Habár hordozható számítógépből már jó ideje kínál a forgalmazó számítási teljesítményben a desktop PC-ket is leköröző változatot (Inspiron XPS), még ennek is ˝csak˝ 15,4 colos folyadékkristályos kijelzője van. A riválisok viszont már jó ideje árulnak 17 colos LCD-vel bíró változatokat is: például az Apple (mint az egyik legrégebbi jelentkező ezen piacon) vagy a HP, a Toshiba és a Gateway. Utóbbiak hátránya – vásárlói szemszögből – az érzékelhetően magasabb ár (a nagyobb fogyasztásról és rosszabb hordozhatóságról nem is beszélve).

A karácsonyi bevásárlószezon kezdetével (az USA-ban ezt hagyományosan a Mindszentek utáni első hétvégére teszik) azonban változtatni kíván eddigi politikáján a Dell, s közölte, hogy nemzetközi szinten kezdi meg a 17 colos LCD-vel bíró notebookok forgalmazását. Habár konkrét összegeket a múlt heti bejelentéskor nem árult el a cég szóvivője, versenyképes árakat kell kialakítaniuk, ha labdába kívánnak rúgni a piacon. Igaz, hogy ez (még) az a szegmens, ahol a forgalmazók az olcsóbb modellekhez képest nagyobb árrést alkalmazhatnak, így nem valószínű, hogy 1500 dollárnál alacsonyabb áron kerülnek majd forgalomba a Dell új notebookjai. Ezek a típusok – az NPD Group felmérése szerint – átlagosan ugyanis 2000 dollárért vásárolhatók meg, habár például a HP Pavilion zd7000-ese igencsak nyomott áron, már 1300 dollárért is megvásárolható (Interneten keresztül).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom