Connect with us

technokrata

A Symantec rekordméretű növekedést ért el a második pénzügyi negyedévben

Dotkom

A Symantec rekordméretű növekedést ért el a második pénzügyi negyedévben

Növekszik a pénzügyi év kilátása.

A Symantec Corporation nyilvánosságra hozta a 2004. október 1-jén véget ért második pénzügyi negyedév eredményét. A Symantec 618 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 429 milliójához képest 44 százalékos növekedést jelent. A növekedés mögött az összes üzleti szegmens és régió komoly teljesítménye áll.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a második pénzügyi negyedév nettó bevétele 136 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 83 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,38 dolláros nyereséget jelent, amely az előző év azonos negyedévének 0,24 dollárjához képest 58 százalékos növekedést jelent.

A nem GAAP szerinti nettó bevétel a második pénzügyi negyedévben 146 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 91 millió dollár. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 0,41 dollár, ez az előző év azonos negyedévének 0,27 dollárjához képest 52 százalékos növekedést jelent. A nem az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek szerinti (non-GAAP) eredmény és a kapcsolódó összeegyeztetés, amint az a csatolt összevont eredmény-kimutatásból kiderül, nem tartalmazza a felvásárlásokból eredő egyéb nem tárgyi eszközök leírását, a késleltetett, részvényeken alapuló kompenzáció leírását, a felvásárolt, folyamatban levő kutatások és fejlesztések költségét, az átszervezési költségeket, a szabadalmak rendezésének költségét, valamint a kapcsolódó jövedelemadó-mentességet.

„Az, hogy a vevők olyan megoldásokat keresnek, amelyek hozzásegíthetik őket az információs vagyonuk védelme és hozzáférhetősége közötti egyensúly megteremtéséhez, további lendületet adott a fogyasztói és vállalati üzletágunknak” – nyilatkozta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Emellett továbbra is komoly a külföldi teljesítményünk az összes régióban.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp