Connect with us

Vácon készülnek az IBM új adattároló rendszerei

Dotkom

Vácon készülnek az IBM új adattároló rendszerei

Az IBM Váci egysége 1999 óta gyártja a cég csúcskategóriájú, Shark tárolórendszereit.

Vácon állítják elő az IBM új, legkorszerűbb, TotalStorage DS6000 és DS8000 típusú adattároló rendszereit októbertől. A két sorozat az IBM több éves, szerver- és tárolás-innovációba fektetett több milliárd dolláros kutatási és fejlesztési programjának eredménye. Mindkét család a fordulópontot jelentő POWER mikroprocesszor technológiával és a szuperszámítógépektől kölcsönzött megoldásokkal készül, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó ugrásszerűen javítsa adattároló eszközeinek kihasználtságát. A rendszereket felügyelő szoftver nyílt szabványokon alapul.

Az IBM Váci egysége 1999 óta gyártja a cég csúcskategóriájú, Shark kódnevű tárolórendszereit, s az ország egyik legnagyobb exportőreként innen szállítja az egész világba. Ezek a berendezések a nagyfelhasználók, bankok, biztosítótársaságok, nyugdíjpénztárak igényeit elégítik ki, akik működéséhez elengedhetetlen rendkívüli mennyiségű adat biztonságos kezelése, tárolása. Ilyen berendezéseket alkalmaz többek között az Allianz Hungária, a MOL, az ONYF a MÁV.

Burián Zoltán, a számítógép-rendszerek és technológiai üzletág igazgatója elmondta, hogy az IBM további növekedést vár az adattároló-rendszerek piacán itthon és külföldön egyaránt, mert egyre nagyobb az igény a dokumentumok, adatok hosszú távú digitális megőrzésére.

Becslések szerint naponta közel egy és háromnegyed milliárd kötetnyi könyvnek megfelelő adat keletkezik a Földön, és a tárolt adatmennyiség évente 50%-kal nő. A közeljövőben megszületik itthon a digitális archiválásról szóló törvény, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos esetekben, megfelelő feltételek mellet az elektronikus archiválás kiváltsa a papíralapút, így ami azelőtt többemeletnyi helyet igényelt, elektronikusan tárolva néhány négyzetméteren elfér. Növekvő érdeklődés mutatkozik multimédia, kép- és hanganyagok tárolására.

Hangtárak, filmarchívumok, fényképek, röntgenképek, vállalati-, magán- és kormányzati archívumok anyagai várnak digitalizálásra, tárolásra, és jó esély van arra, hogy ezeket a feladatokat egyre több helyen lássák el olyan megoldásokkal – hardverekkel és szoftverekkel -, amelyeket az IBM Magyarországon gyárt, illetve forgalmaz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom