Connect with us

Új ügyvezető igazgató a Dataplex Kft. élén

Dotkom

Új ügyvezető igazgató a Dataplex Kft. élén

Felsmann Balázs eddigi ügyvezető igazgató előreláthatóan pénzügyi területen folytatja pályafutását.

A Béres Csoport igazgatósága Szabó Gábort nevezte ki az IT infrastruktúra-szolgáltatás magyarországi piacvezetője, a Dataplex Kft. ügyvezető igazgatójává. A 36 éves Szabó Gábor, aki 2002 óta operációs igazgatóként, 2003 májusa óta pedig cégvezetőként dolgozott a Dataplex Kft.-nél, arra kapott felhatalmazást, hogy tovább fokozza a nemrég EBITDA pozitívba fordult gazdálkodás eredményességét, és belátható időn belül nyereségessé tegye a vállalkozást. Felsmann Balázs eddigi ügyvezető igazgató előreláthatóan pénzügyi területen folytatja pályafutását.

Szabó Gábor először vezetés-szervezési és marketing közgazdász diplomát szerzett, majd ezt kiegészítette jogi szakokleveles közgazdász oklevéllel is. Első ügyvezetői megbízatását tíz évvel ezelőtt kapta: a Fichet-Bauche Biztonságtechnikai Kft. élén 1.500 biztonságtechnikai installáció létrehozását vezette. 1999-ben alapította meg az MGE UPS Systems Hungary Kft.-t, amelynek 2002-ig, a Dataplexhez való átigazolásáig ügyvezető igazgatója volt. A három nyelven beszélő, családos szakember hozzájárult ahhoz, hogy a legnagyobb magyar adatközpont fennállásának három éve alatt rendszeresen háromjegyű forgalomnövekedést érjen el, az idén pedig hasonló dinamikával javítsa az amortizációt nem tartalmazó üzemi eredményt.

A Béres Csoport többségi tulajdonában lévő Dataplex Kft. az elmúlt években folyamatosan bővítette szolgáltatási portfolióját és szolgáltatásainak hatókörét egyaránt: számos nemzetközi pénzintézet és globális vállalat helyezte el európai és regionális adatforgalmát biztosító üzlet-kritikus informatikai berendezéseit a budapesti adat-központban. Az ipari szektor hazánkban működő vezető vállalatai is két és félszer akkora nagybiztonságú infokommunikációs területet vesznek igénybe, mint egy évvel ezelőtt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom