Connect with us

Hirdetés

technokrata

Steve Ballmer: 100 dolláros PC-kre van szükség

Dotkom

Steve Ballmer: 100 dolláros PC-kre van szükség

A Microsoft vezérigazgatója szerint nem a Linux vagy a biztonsági rések jelentik a legnagyobb problémát a szoftverfejlesztő óriásvállalat számára, hanem a kalózkodás.

˝A legnagyobb probléma, amivel jelenleg szembe kell néznünk, az az, hogy azok az emberek, akik megvehetnék a szoftvereket, nem teszik.˝ – mondta Ballmer egy, a Gartner piackutató cég által szponzorált iparági konferencián felszólalva. A Microsoft vezérigazgatója úgy látja, hogy a most fejlődésnek induló piacokon az alacsonyköltségű PC-k kínálata jelentheti az egyik kiutat a kalózkodásból. ˝Kell, hogy elérhető legyen […] egy százdolláros számítógép ezekben az országokban. Könnyebb és olcsóbb PC-ket kell kifejlesztenünk.˝ – vélekedett a redmondi cég vezetője.

Ismeretes, hogy ezirányba már tett lépéseket a Microsoft. Korábban bejelentették, hogy néhány távol-keleti ország számára olyan Windows-okat kínálnak, melyek jóval olcsóbbak, mint a ˝nyugaton˝ kapható változatok. Igaz, ezek tudásban jelentős korlátozással bírnak a teljes verziókhoz képest. Nem csoda, hogy az elmaradottabb piacokon az internetezők száma meghaladja azokét, akik saját számítógéppel rendelkeznek. ˝Ötször annyi Hotmail felhasználónk van Kínában és Indiában, mint ahány PC megtalálható ezekben az országokban.˝ – mondta Ballmer.

A vezérigazgató a Windows mellett a Microsoft Office-szal való kalózkodást is komoly problémának nevezte a fent említett piacokon. Külön aggodalomra ad okot, fejtegette Ballmer, hogy azok is inkább kalózváltozatokat szereznek be, akik megengedhetnék maguknak, hogy megvásárolják az eredetit – például intézmények és cégek. Ugyanakkor a Microsoft második embere nem tartotta a Linuxot olyan nagy fenyegetésnek, mint ahogyan azt beállítják. ˝A világon sehol sincsen jelentős mennyiségű linuxos kliensrendszer telepítve.˝ – mondta Ballmer, aki szerint ez a nyíltforrású szoftver hosszú távon nagyobb költségeivel magyarázható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés