Connect with us

technokrata

Még idén bemutatkozik az újgenerációs DVD

Dotkom

Még idén bemutatkozik az újgenerációs DVD

A japán Toshiba noteszgépeiben jelenik meg először nagy tömegek számára az optikai adattárolás (egyik) következő generációja – még az idén.

Decemberben fog debütálni a HD DVD néven illetett, következő generációs optikai adattároló technológia, jelentette be a Toshiba. Minderről a Nihon Keizai japán napilap számolt be tegnapelőtt, előre jelezve a HD DVD lépéselőnyét a Blue-ray megoldással szemben. Szomorúan kell megállapítanunk, hogy hasonló formátumháború van kibontakozóban, mint pár éve a DVD-k területén: akkor a pluszos és a mínuszos szabvány csatározott egymással, évekre visszavetve a piac fejlődését. Erre megoldást a multiformátumos meghajtók megjelenése hozott, ám a Blue-ray és a HD DVD esetében nem lehet ilyen ˝könnyű˝ a végleges megoldás, mivel fizikai felépítésüket tekintve is különböznek (mindkettőben egy hagyományos DVD-méretű lemez tárolja az adatokat, de a Blue-ray esetében egy cartridge védi a korongot a fizikai adatsérüléstől).

Visszatérve Japán második legnagyobb elektronikai konglomerátumára: a bejelentés szerint a jelenlegi kapacitás sokszorosát kínáló HD DVD-meghajtókkal ellátott noteszgépek 200-300 ezer jenes, azaz körülbelül 1850-2800 dolláros áron kerülnek majd forgalomba. Ezek a hordozható eszközök a Qosmio márkanév alatt jutnak el a vásárlókhoz – ezzel a speciális típussal már korábban foglalkoztunk egy másik cikkünkben.

A távol-keleti vállalat a drive debütálását követő első üzleti év során 1 millió olyan notebook eladását tervezi, mely már HD DVD-vel lesz felszerelve. Meglátjuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

SEQ-SPORT-INHANDS-03
OMEN 15 Laptop 2

Laptop

Brutálisak lettek a HP új gamer laptopjai

2019. szeptember 21. szombat
Cat B26_2

SmartPhone

A Cat Phones piacra dobott egy majdnem törhetetlen mobilt

2019. szeptember 21. szombat
Mate 30 Series

SmartPhone

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

2019. szeptember 20. péntek
TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap

Dotkom