Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan kapható lesz az ˝önmegsemmisítő˝ DVD

Dotkom

Hamarosan kapható lesz az ˝önmegsemmisítő˝ DVD

Pár hét múlva egy speciális másolásvédelmi eljárás kezdi meg útját az USA-ban.

A Convex Group nevű atlantai vállalat bejelentette terveit, miszerint egy alacsony költségvetésű filmmel, a ˝Noel˝-lel kezdi meg piaci szereplését az egyszer használatos DVD. A november 12-ére datált megjelenési időpontban 5 dollárért bárki megvásárolhatja az Amerikai Egyesült Államokban az Amazon.com-on keresztül, 5 dollárért (körülbelül 1000 forint) a filmet.

A lemez felépítése azon az elgondoláson alapul, hogy a DVD adathordozó felületére olyan speciális anyagokat visznek fel, amik reakcióba lépnek a levegővel. Mindez oda vezet, hogy a légmentes csomagolásból kiszedett korongoknak alig 48 órányi ˝élettartam˝ engedélyezett, ezen túlmenően egyszerűen lejátszhatatlanná válnak a rajtuk levő anyagok kémiai megváltozása miatt.

Nem újkeletű az eldobható DVD ötlete: korábban például a Flexplay nevű cég foglalkozott vele (ezt vásárolta fel a Convex még szeptemberben) – a Disney révén már többször is tesztelték az önmagától rekordgyorsasággal elromló lemezeket. Az alapelgondolás az volt, hogy körülbelül egy mozijegy áráért biztosítsák az otthoni szórakozást egyszerre akár 4-5 embernek is, akik nem akarnak a moziba elmenni, de túl soknak tartják az ennél 3-8-szor többe kerülő ˝hagyományos˝ DVD-k árát másfél-két órányi szórakozásért.

Az önmegsemmisítő (avagy eldobható, kinek hogy´ tetszik) DVD, és az új piacok meghódítása a vásárlók szempontjából (kényelméből) is jó ötlet, egyetlen szépséghibája van csak a dolognak: mi lesz a rengeteg tönkrement DVD-vel?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés