Connect with us

Hamarosan kapható lesz az ˝önmegsemmisítő˝ DVD

Dotkom

Hamarosan kapható lesz az ˝önmegsemmisítő˝ DVD

Pár hét múlva egy speciális másolásvédelmi eljárás kezdi meg útját az USA-ban.

A Convex Group nevű atlantai vállalat bejelentette terveit, miszerint egy alacsony költségvetésű filmmel, a ˝Noel˝-lel kezdi meg piaci szereplését az egyszer használatos DVD. A november 12-ére datált megjelenési időpontban 5 dollárért bárki megvásárolhatja az Amerikai Egyesült Államokban az Amazon.com-on keresztül, 5 dollárért (körülbelül 1000 forint) a filmet.

A lemez felépítése azon az elgondoláson alapul, hogy a DVD adathordozó felületére olyan speciális anyagokat visznek fel, amik reakcióba lépnek a levegővel. Mindez oda vezet, hogy a légmentes csomagolásból kiszedett korongoknak alig 48 órányi ˝élettartam˝ engedélyezett, ezen túlmenően egyszerűen lejátszhatatlanná válnak a rajtuk levő anyagok kémiai megváltozása miatt.

Nem újkeletű az eldobható DVD ötlete: korábban például a Flexplay nevű cég foglalkozott vele (ezt vásárolta fel a Convex még szeptemberben) – a Disney révén már többször is tesztelték az önmagától rekordgyorsasággal elromló lemezeket. Az alapelgondolás az volt, hogy körülbelül egy mozijegy áráért biztosítsák az otthoni szórakozást egyszerre akár 4-5 embernek is, akik nem akarnak a moziba elmenni, de túl soknak tartják az ennél 3-8-szor többe kerülő ˝hagyományos˝ DVD-k árát másfél-két órányi szórakozásért.

Az önmegsemmisítő (avagy eldobható, kinek hogy´ tetszik) DVD, és az új piacok meghódítása a vásárlók szempontjából (kényelméből) is jó ötlet, egyetlen szépséghibája van csak a dolognak: mi lesz a rengeteg tönkrement DVD-vel?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom